Logo
  • Nieuws
  • 8 oktober 2015

Organisatieveranderingen grotendeels buiten HR-afdeling om

Voortdurende ontwikkelingen vragen om verandering. Daarom vormt een permanente staat van transitie de komende jaren de sleutel tot succes. Het ontwikkelen van innovatieve organisatieconcepten staat echter op een uiterst bescheiden 18e plaats in het overzicht met de belangrijkste HR-beleidsthema’s voor 2015.

Beeld Organisatieveranderingen grotendeels buiten HR-afdeling om

Dit blijkt uit ‘HR Trends 2015’, een onderzoek van ADP Nederland, Berenschot en Performa Uitgeverij, onder ruim 800 Nederlandse HR-professionals

Fundamentele organisatieveranderingen lijken grotendeels langs HR of buiten HR om plaats te vinden. De sector gezondheids- en welzijnszorg vormt hierin de enige uitzondering: in deze sector geeft maar liefst 38 procent van de professionals aan prioriteit te geven aan dit thema. Wanneer de HR-professional wel betrokken wordt bij deze veranderingen, is zijn rol voornamelijk participerend (48 procent) en adviserend (24 procent). Slechts 9 procent van de taken bij het opzetten van innovatieve organisatieconcepten is uitvoerend.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.