Logo
  • Nieuws
  • 28 maart 2014
  • Mariel Hovemann
  • Bron: Deloitte

HR is niet klaar voor de uitdagingen

HR is niet klaar voor de belangrijkste uitdagingen waar bedrijven mee te maken krijgen, zoals leiderschap, retentie, engagement, talentmanagement en het ontwikkelen van de HR-functie. Dit blijkt uit het onderzoek Global Human Capital Trends 2014: Engaging the 21st-century workforce van Deloitte onder meer dan 2.500 CEO’s en HR-directeuren uit 90 landen.

Beeld HR is niet klaar voor de uitdagingen

Een van de grootste uitdagingen is volgens de respondenten het ontwikkelen van leiders. Slechts 15 procent geeft echter aan hier klaar voor te zijn. Retentie komt op een tweede plaats als belangrijkste uitdaging voor de toekomst. Dertig procent van de organisaties geeft echter aan niet klaar te zijn voor het behouden en betrokken houden van hun medewerkers. Op een derde plek als belangrijkste uitdaging komt de transformatie van HR. Hier geeft 37 procent aan er niet klaar voor te zijn.

Bron: Deloitte Global Human Capital Trends 2014: Engaging the 21st-century workforce

Aan tafel over 6 HR-prioriteiten

Hoe kunt u nu en in de komende jaren inspelen op de veranderingen binnen en buiten de organisatie? Combineer het nuttige met het aangename: tijdens het HR Praktijk Diner komen experts en vakgenoten samen. Op het menu staan: Talentmanagement, Strategisch Personeelsplanning, Leiderschap, Employer Branding, Duurzame inzetbaarheid en Job Crafting. Ervaar de unieke tafelsetting, een programma op maat en een diner van topkwaliteit. Meer informatie en aanmelden

Verandermanagement: in 3 stappen naar een effectief strategisch veranderplan

Concreet en direct toepasbaar in uw HR-veranderingsproces

Herstructurering, reorganisaties, fusies, overnames, sociale innovatie, Het Nieuwe Werken: de gemene deler is organisatieverandering. Als HR-verantwoordelijke heeft u daarmee een belangrijke rol als verandermanager te vervullen. Hoe geeft u hieraan vorm en hoe krijgt u de mensen binnen de organisatie in beweging? In deze masterclass krijgt u de tools aangereikt om het optimale Veranderplan op te stellen. Meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.