Verandermanagement

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Actueel

 • Opinie

  Ga voor en leid de veranderbeweging!

  Is jouw organisatie wel voldoende fit voor de toekomst? Een onontkoombare en onrustige vraag voor iedere leidinggevende. Je wordt links en rechts ingehaald door start ups en innovatieve proposities. Antwoorden uit het verleden verliezen hun zeggingskracht. En je omgeving lijkt alleen complexer en onoverzichtelijker te worden. Decennia lang Tayloriaans denken zit je in de weg; je hebt de neiging om de controle aan te scherpen omdat je denkt dat je daarmee onzekerheid beter beheerst.
  27 augustus 2015
 • Nieuws

  Meer geld en tijd voor reorganisatie politie

  De politie krijgt meer geld en tijd om de problemen bij de reorganisatie aan te pakken. Dat schrijft minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie in een brief aan de Tweede Kamer zo meldt De Volkskrant.

  31 augustus 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Opinie

  Geen toekomst maar nu

  De toekomst is moeilijk te voorspellen. Dat is altijd zo geweest en dat geldt dus ook weer voor u en ons. Dat brengt onzekerheid en onrust met zich mee als de toekomst steeds meer heden wordt want er zijn altijd consequenties. We kunnen de ogen voor die toekomst sluiten of ons er zo goed mogelijk op proberen voor te bereiden. Maar wat is de relevante toekomst waar we ons als HRM-professionals en organisaties op moeten voorbereiden?
  28 augustus 2015
 • Nieuws

  Wat u van start-ups kunt leren

  Geïnspireerd door het mondiale succes van jonge bedrijven als Uber en Airbnb, investeren klassieke concerns in toenemende mate in veelbelovende start-ups. Wat betekent de opkomst van deze 'game changers' voor uw werk en wat kunt u van start-ups leren?

  12 augustus 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  Veranderkracht ontbreekt bij Nederlandse werknemers

  Ondanks de optimistische verhalen over ‘kantelend Nederland’ zegt een ruime meerderheid van 81% van de Nederlandse werknemers dat het hen aan veranderkracht ontbreekt. Slechts een kleine minderheid van 19% geeft aan wél in staat te zijn om snel, soepel en succesvol te veranderen. Dit blijkt uit de resultaten van ‘EnergyFinder 2015’ een door onderzoeksbureau Integron uitgevoerd representatief onderzoek onder Nederlandse werknemers.

  8 juli 2015
 • Nieuws

  Robots aan de receptie

  Pratende robots als receptiemedewerkers die je helpen met in- en uitchecken, fictie of werkelijkheid? In het Henn-na Hotel in het Japanse Nagasaki is het inmiddels bewaarheid geworden. Sterker nog: het hotel wordt grotendeels gerund door robots!

  31 juli 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  Uw werkplek als inspiratiebron?

  De begrippen creatie en creativiteit zijn gekaapt door ontwerpers van moderne hippe transparante kantoren, liefst met glijbanen. Helaas is die strategisch geplaatste glijbaan dan geen bron van creativiteit, slechts een product ervan. Creativiteit als primaire business driver en de (kantoor)ruimte als katalysator als basis voor je werkplekstrategie ligt volgens vastgoeddienstverlener JLL wat subtieler.

  28 juli 2015
 • Nieuws

  Wie verdient de Winning Workplace Award?

  De zes halvefinalisten van de Winning Workplace Award zijn bekend! Deze halvefinalisten zijn geselecteerd door de vakkundige jury. De drie finalisten worden bepaald door de online stemronde. Wie verdient de Winning Workplace Award? Breng uw stem uit.

  29 juli 2015
 • Achtergrond

  Verandermanagement: ‘Beweging is niet alleen een HR-thema’

  In een steeds sneller veranderende economie is het nodig dat een organisatie beweegt. Maar veel organisaties worstelen met beweging. Vaak is er een medewerkersbestand met een hoge leeftijd en lange dienstverbanden en is er weinig functiemobiliteit. De organisaties veranderen de inrichting en de processen, maar vinden het moeilijk om medewerkers in beweging te krijgen en een ander gedrag en een andere cultuur te bewerkstelligen. Conclusion organiseerde een rondetafelgesprek om in de praktijk te inventariseren wat er is en wat wel en niet werkt.
 • Nieuws

  Zo snel gaat dat... 5 jaar iPad in Nederland

  Op 23 juli 2010 werd de eerste iPad in Nederland verkocht. Nu, vijf jaar later, beschikt maar liefst tweederde van alle huishoudens over een tablet, waarvan in 40 procent van de gevallen een Apple iPad. Dacht u destijds dat het slechts een kortstondige hype zou zijn? 

  28 juli 2015
  Door: 
  Peter van den Hout

Partners