Verandermanagement

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Actueel

 • Nieuws

  Niet jij maar je robot standin in de rij voor de nieuwe iPhone 6S

  Het kan. In Australië stond robot Lucy, een iPad op een segway, in plaats van de mens Lucy Kelly in de rij voor de Apple store. Het is de slimste manier van time management ooit gezien in een iPhone-rij zo meldt Mashable, een Engelstalige nieuwssite met de laatste digitale en mobiele technologie.

  25 september 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  Veranderkracht ontbreekt bij Nederlandse werknemers

  Ondanks de optimistische verhalen over ‘kantelend Nederland’ zegt een ruime meerderheid van 81% van de Nederlandse werknemers dat het hen aan veranderkracht ontbreekt. Slechts een kleine minderheid van 19% geeft aan wél in staat te zijn om snel, soepel en succesvol te veranderen. Dit blijkt uit de resultaten van ‘EnergyFinder 2015’ een door onderzoeksbureau Integron uitgevoerd representatief onderzoek onder Nederlandse werknemers.

  8 juli 2015
 • Opinie

  Ga voor en leid de veranderbeweging!

  Is jouw organisatie wel voldoende fit voor de toekomst? Een onontkoombare en onrustige vraag voor iedere leidinggevende. Je wordt links en rechts ingehaald door start ups en innovatieve proposities. Antwoorden uit het verleden verliezen hun zeggingskracht. En je omgeving lijkt alleen complexer en onoverzichtelijker te worden. Decennia lang Tayloriaans denken zit je in de weg; je hebt de neiging om de controle aan te scherpen omdat je denkt dat je daarmee onzekerheid beter beheerst.
  27 augustus 2015
 • Nieuws

  Robots aan de receptie

  Pratende robots als receptiemedewerkers die je helpen met in- en uitchecken, fictie of werkelijkheid? In het Henn-na Hotel in het Japanse Nagasaki is het inmiddels bewaarheid geworden. Sterker nog: het hotel wordt grotendeels gerund door robots!

  31 juli 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  Wat u van start-ups kunt leren

  Geïnspireerd door het mondiale succes van jonge bedrijven als Uber en Airbnb, investeren klassieke concerns in toenemende mate in veelbelovende start-ups. Wat betekent de opkomst van deze 'game changers' voor uw werk en wat kunt u van start-ups leren?

  12 augustus 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Opinie

  Geen toekomst maar nu

  De toekomst is moeilijk te voorspellen. Dat is altijd zo geweest en dat geldt dus ook weer voor u en ons. Dat brengt onzekerheid en onrust met zich mee als de toekomst steeds meer heden wordt want er zijn altijd consequenties. We kunnen de ogen voor die toekomst sluiten of ons er zo goed mogelijk op proberen voor te bereiden. Maar wat is de relevante toekomst waar we ons als HRM-professionals en organisaties op moeten voorbereiden?
  28 augustus 2015
 • Nieuws

  Gegevens van het ene brein naar het andere, toekomstmuziek of al snel realiteit?

  Interactieve touchscreen apparaten, stemherkenningstechnologie en brillen met augmented reality. Een meerderheid van de Europese werknemers verwacht dat dit over tien jaar op de werkvloer heel normaal is zo blijkt uit het onderzoek ‘The Tech Evolved Workspace’ onder 2.200 medewerkers van organisaties van verschillende grootten in alle bedrijfssectoren in Europa.

  1 september 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  Uw werkplek als inspiratiebron?

  De begrippen creatie en creativiteit zijn gekaapt door ontwerpers van moderne hippe transparante kantoren, liefst met glijbanen. Helaas is die strategisch geplaatste glijbaan dan geen bron van creativiteit, slechts een product ervan. Creativiteit als primaire business driver en de (kantoor)ruimte als katalysator als basis voor je werkplekstrategie ligt volgens vastgoeddienstverlener JLL wat subtieler.

  28 juli 2015
 • Nieuws

  Meer geld en tijd voor reorganisatie politie

  De politie krijgt meer geld en tijd om de problemen bij de reorganisatie aan te pakken. Dat schrijft minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie in een brief aan de Tweede Kamer zo meldt De Volkskrant.

  31 augustus 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  Werkdag in 2030: niet meer herkenbaar

  Twee derde van de Nederlandse werknemers verwacht dat de werkdag er in 2030 totaal anders uitziet. De meerderheid verwacht niet dat het werk makkelijker wordt of dat zijn of haar baan in 2030 verdwijnt. Men verwacht met name te werken op projectbasis en niet op basis van een vast contract. 90 Procent denkt dat door de snelle en complexe ontwikkelingen bijscholing noodzakelijk is om succesvol te blijven. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Hays.

  21 mei 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac

Partners