Verandermanagement

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Actueel

 • Opinie

  De kracht van kiezen

  Het is niet gemakkelijk je baan te verliezen. Je raakt in een carrousel van emoties vanaf het moment dat je verneemt dat de organisatie waar je werkt in zwaar weer verkeert en dat maatregelen nodig zijn. Daarna kom je in een proces waarin je moet afwachten. Wat gaat men doen? Gaan er functies verdwijnen of verminderen en zo ja, zit jouw functie daarbij? Of gaan je vaste maatjes het veld moeten ruimen? Het is een proces waarin je ‘out of control’ bent, het overkomt je, je moet er door heen. Je bent afhankelijk. En ondanks je emoties en de effecten die de maatregelen op je hebben, probeer je er het beste van te maken.
  5 januari 2015
  door: G. Gerdia
 • Achtergrond

  Dorien van Drunen, Directeur HR Albron: ‘Je doet het toch om de output?’

  Albron was jaren lang een klassiek cateringbedrijf. De omslag kwam met de overname van de horecalocaties van Center Parcs in 2010 en de stagnerende vraag. De strategie is nu om als foodservice-bedrijf te groeien in een krimpende markt. Dat vraagt om duurzaam inzetbare, gezonde en vooral flexibele medewerkers.
 • Achtergrond

  Ontmoeten en delen op werkplek Schiphol

  De kantooromgeving op Schiphol is met zo’n vijfhonderd bedrijven en 60.000 werknemers volop in ontwikkeling. Schiphol Real Estate voert daarbij de regie op gebiedsniveau. Voor de concrete invulling heeft het bedrijf niet alleen de ruimte als geheel, maar ook de wensen van de gebruiker als uitgangspunt genomen. Het samenvoegen van twee belangrijke behoeften leidde daarbij tot voorzieningen die worden gedeeld door verschillende bedrijven.
 • Opinie

  Hoe millennials bedrijven dwingen tot post exit loyalty

  Dertig jaar werken voor dezelfde werkgever, mijn kinderen lachen mij uit als ik vertel dat dit nog niet eens zo lang geleden de normaalste zaak van de wereld was. Zij behoren namelijk tot de generatie die helemaal niet op zoek is naar een werkgever voor de komende dertig jaar. Maar hoe kunnen bedrijven dan zorgen voor continuïteit in een maatschappij waar alles in beweging is?
  25 november 2014
  1 favoriet
 • Nieuws

  Meerwaarde flexwerken in bedrijfsverzamelgebouwen te verwaarlozen

  De toegevoegde waarde van flexwerken in bedrijfsverzamelgebouwen is te verwaarlozen. De onderlinge kennisdeling is minimaal, waardoor synergie uitblijft. De business van de deelnemende ondernemers is te divers en de beschikbare ruimtes zijn niet flexibel inzetbaar. Dit stelt Bart Dekkers, managing director Baars & Bloemhoff.

  28 november 2014
 • Achtergrond

  Monique Donga (Robeco): ‘Vertrouwen is onze core business’

  De verkoop van Robeco aan het Japanse ORIX Corporation in 2013 was een ingrijpende maar vlekkeloze operatie. Wat rumoer rondom bonussen deed daar niets aan af. Inmiddels richt de vermogensbeheerder zich vol op de toekomst. ‘HR is hier de afgelopen jaren naar een andere positie gegroeid.’
 • Opinie

  De impact van innovaties op HR

  Het takenpakket van de HR-afdeling verandert voortdurend en ingrijpend. Wat betekenen die ontwikkelingen voor de toekomst van de HR-professional?
  20 oktober 2014
 • video

  Video: Verandermanagement bij Natuurmonumenten

  Natuurmonumenten zit middenin een veranderingsproces en dit heeft ook gevolgen voor HR. In deze aflevering van 'De HR strategie van...' legt HR Manager Ron Adelaar uit wat verandermanagement concreet betekent voor Natuurmonumenten en zijn HR-afdeling.

  24 september 2014
 • Nieuws

  Politiekorpsen leren bij reorganisaties niet van elkaar

  Politiekorpsen in Europa kunnen bij reorganisaties en veranderingen veel van elkaar leren, maar doen dat nauwelijks. Het delen van kennis, best practices en informatie wordt gehinderd door onwetendheid van methoden en door de cultuur in andere nationale korpsen.

  5 november 2014
 • Nieuws

  VU geeft toekomstige financiële leiders lesje in nederigheid

  De financiële sector wil graag een imago uitstralen dat integer en onafhankelijk is. Helaas is veel maatschappelijke onvrede over de bonuscultuur en de verkoop van onbegrijpelijke producten. De Vrije Universiteit van Amsterdam vindt dat het tijd wordt voor een heuse cultuurverandering en gaat toekomstige leiders opleiden met andere normen en waarden.

  2 oktober 2014

Partners