Logo
  • Nieuws
  • 2 maart 2015
  • Mariel Hovemann
  • Bron: Narfoz talentmanagement

Talentmanagement: 'War for talent is nog maar net gestart'

Er is een absolute noodzaak dat individuen, onderwijsinstellingen en bedrijven samenwerken op het gebied van talentontwikkeling en talentmanagement aldus talentlobbyist Joep Vesters.

Beeld Talentmanagement: 'War for talent is nog maar net gestart'

Bedrijven hebben te maken met personeelsleden die allang in dienst zijn en aan wie geen ‘lifelong employement’ meer gegarandeerd kan worden. Onderwijsinstellingen voelen de noodzaak van een transformatie van het gebruikte onderwijssysteem. In plaats van het ‘wat moeten ze weten’ moet het juist meer gaan om het ‘waarom moet en wil je het weten’ en ‘hoe ga je wat je weet, toepassen’. Individuen vragen zich af wat hun economische meerwaarde kan zijn in een wereld waar 50-60% van de banen verdwijnen.

Talenten van alle personeelsleden

Volgens Vesters, auteur van het boek ‘Talentmanagement in de nieuwe tijd-van de wieg tot het graf’, gaat de war for talent in deze tijd dus niet alleen meer over het binden en boeien van een nieuwe generatie werknemers of om de high potentials . Het gaat vandaag de dag om het managen van de talenten van alle personeelsleden. Talentmanagement betreft vandaag de dag zowel individuen, onderwijsinstellingen en werkgevers aldus de talentlobbyist.

Eigen talenten ontwikkelen

De gemiddelde levensduur voor bedrijven in Japan en Europa is 12,5 jaar. De belangrijkste overlevingsfactor is of zij technologische en innovatieve ontwikkelingen tijdig weten te koppelen aan de talenten van hun personeel. Talentmanagent dus. Onderwijsinstellingen zullen hun leerlingen en studenten juist moeten faciliteren in het ontwikkelen van hun eigen talenten. Dat is immers de enige zekerheid die zij hebben. Vesters: “Want wie kan nu zeggen met welk werk je over pakweg 15 jaar je boterham kan verdienen? Tenslotte geldt voor elk individu dat de droom van zelfontplooiing binnen de veiligheid van de verzorgingsstaat, duurzaam verstoord is. In plaats daarvan is het ontdekken van de eigen gaven en deze tot talenten ontwikkelen, essentieel om zowel van economische waarde te blijven gelukkig te zijn.”

Talentmanagement in de praktijk

Kijkje in de keuken bij A.S. Watson (ICI Paris XL, Kruidvat, Trekpleister)

De War for Talent is terug van nooit weggeweest! Hoe houdt u het talent binnen uw organisatie betrokken en zorgt u ervoor dat het zich optimaal kan ontwikkelen? Dit unieke Kijkje in de Keuken laat zien hoe uw HR-collega’s van A.S. Watson (ICI Paris XL, Kruidvat, Trekpleister), Manpower Group en het Waterschap Rivierenland talentmanagement met succes in de praktijk brengen. Meer informatie

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.