Logo
  • Nieuws
  • 21 oktober 2014

Traineeship belangrijk om jong talent te trekken

Trainees geven aan het belangrijk te vinden maatwerk terug te zien in een persoonlijke projectkeuze en een persoonlijk opleidingsplan. En ook performance-based rewarding blijft zeer belangrijk voor de jonge high potentials.

Beeld Traineeship belangrijk om jong talent te trekken

Dit blijkt uit het benchmarkonderzoek dat is verricht door Become a Trainee en Ambitio HRM in het kader van De Verkiezing van Het Beste Traineeship Benelux 2014.

Internationaal

Voor een grote groep trainees (69 procent) is het internationale aspect van het traineeship van belang. Niet alle organisaties zijn echter in staat om aan deze verwachtingen te voldoen omdat zij geen internationale activiteiten uitvoeren. Dit valt voor deze organisaties goed te compenseren met een traineeship op maat aldus de onderzoekers. 82 Procent van de trainees geeft namelijk aan het belangrijk te vinden maatwerk terug te zien in een persoonlijke projectkeuze en een persoonlijk opleidingsplan. En 94 procent van de jonge high potentials vindt dat performance-based rewarding zeer belangrijk blijft.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.