Actueel

 • Nieuws
  0

  ADP introduceert nieuw platform voor volledige HR- en salarisadministratie

  0

  HR- en salarisdienstverlener ADP introduceert ADP iHCM. Een Human Capital Management platform dat het mogelijk maakt de loopbaancyclus van medewerkers te beheren. Het platform integreert talentmanagement met HR- en salarisadministratie, waardoor het een totaaloplossing biedt voor HR-afdelingen. Nederland is het eerste land waar het platform beschikbaar is.

  23 april 2014
  Door: 
  Antoine Hoop
 • Opinie
  0

  Kennisgaten door onderschatting flexibiliteitsdrang jonge professionals

  0
  De focus van grote bedrijven ligt over het algemeen bij de medewerkers in de leeftijdscategorie tussen de 35 en 55 jaar. Deze groep is de motor van het bedrijfsleven. Maar ligt de focus van bedrijven niet teveel op deze groep?
  17 april 2014
 • Achtergrond
  0

  Video: Talentmanagement bij Coca-Cola Enterprises

  0
  Mijke Vossen, Associate Director HR Business Partner, vertelt over talentmanagement bij Coca-Cola Enterprises.
 • Nieuws
  0

  Maar helft organisaties succesvol in aantrekken talent

  0

  Iets meer dan de helft van de HR professionals (57 procent) voert actief dialoog met medewerkers, namens haar organisatie, over wat zij persoonlijk belangrijk vinden in hun werk. In de ideale situatie besteedt een op de drie HR-professionals daar 20 tot 40 procent van hun tijd aan. Dat blijkt uit onderzoek van organisatieadviesbureau Hay Group onder 188 HR-professionals.

  20 februari 2014
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Opinie
  0

  Weet u de waardevolle medewerkers te vinden?

  0
  Een kwart van de Nederlandse CEO’s ziet het behouden van waardevolle medewerkers als de meest strategische uitdaging. Uiteraard snap ik deze uitkomst van het recente onderzoek van Berenschot (Strategy Trends 2014 – the CEO’s agenda), maar er komt bij dit soort uitspraken altijd direct een vraag bij mij op: weet de CEO de meest waardevolle medewerkers in zijn/haar bedrijf wel te vinden?
  4 maart 2014
 • Nieuws
  0

  Jongeren binnen een jaar weer weg

  0

  67 procent van de jonge professionals in loondienst gaat binnen een jaar op zoek naar een andere baan. 80 procent van die groep verwacht bovendien dat die baan buiten hun huidige organisatie ligt zo blijkt uit het Young Professional Onderzoek 2014 van Careerwise en 4YoungPeople. Aan de enquête deden 1.300 young professionals mee.

  10 januari 2014
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws
  0

  Sandra van Heeswijk wint derde kwartaal HR Challenge

  0

  Sandra van Heeswijk van Tam Tam (Full service internetbureau in Delft) is de glansrijke winnares van het derde kwartaal van de HR Challenge, de online kennisquiz van HR Praktijk en ADP. Eugène Commandeur zocht haar op.

  4 maart 2014
  Door: 
  Nel van Holst ADP
 • case

  Deloitte selecteert toptalent met online assessments

  0
  Samen met HFM ontwikkelde Deloitte de Career Scan, een online preselectietest. Resultaat: de kwaliteit van de instroom ligt tegenwoordig nog hoger dan vroeger.
  14 april 2014
 • Opinie
  0

  Zo kun je samenwerken, ook al heb je het (te) druk

  0
  Je bent hartstikke druk en kunt nauwelijks je eigen werk afkrijgen. Dat zie je ook bij je collega’s. Ieder doet zijn eigen ding en bij het koffieapparaat vertel je elkaar even snel hoe druk je bent. Als iemand het moeilijk heeft, doe je wel een poging om hem een hart onder de riem te steken, maar je voelt wel dat dat anders is dan echt helpen.
  28 februari 2014
 • Opinie
  0

  War on talent wordt war on de leergierige kandidaat

  0
  Om een voorsprong te behalen én te behouden, is het noodzakelijk om de beste mensen aan boord te halen. Naast goed opgeleide werknemers met kennis van de laatste (technologische) ontwikkelingen, zijn dit met name werknemers die in staat zijn om ‘bij te leren’ en dus over een goed ontwikkeld leervermogen beschikken. Maar hoe vind je die?
  10 februari 2014