Talentmanagement

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Actueel

 • download

  Learning Agility

  De wereld waarin organisaties tegenwoordig opereren, wordt steeds complexer. Organisatieveranderingen zijn aan de orde van de dag. Rollen en functies binnen organisaties veranderen steeds sneller. Dat stelt hoge eisen aan het leervermogen van (HR-)managers en medewerkers. Een focus op de Learning Agility biedt een nieuw perspectief op wat medewerkers voor de organisatie kunnen betekenen.
  19 november 2014
 • download

  Raet HR Benchmark Talentmanagement: Van inzicht naar actie

  Als HR-manager of HR-professional probeert u dagelijks het beste uit uw medewerkers te halen. 9 van de 10 organisaties hebben talentmanagement hoog op de agenda staan, blijkt uit de Raet HR Benchmark 2014-2015.
  20 november 2014
 • Opinie

  De schildpad of de haas: wie bepaalt het tempo bij trainingen?

  Wie wel eens meedoet aan hardloopwedstrijden – elk weekend kun je wel ergens in het land terecht – herkent ze vast. Medelopers met een snelheid die zo hoog is dat de moed je al na de eerste honderd meter in de schoenen zakt. En de deelnemers die nauwelijks vooruit lijken te komen. Voor mij als recreatieloper zijn beide types even irritant. Ik loop die Ten Miles het lekkerst in mijn eigen tempo. En dat geldt ook voor de deelnemers aan mijn trainingen – hun leerpad is pas effectief als zij zelf het tempo kunnen bepalen.
  24 november 2014
 • Nieuws

  Medewerkers lang in dienst hechten minder aan ontwikkeling en opleiding

  Hoe langer medewerkers in dienst zijn, hoe minder zij hechten aan opleiding en loopbaanontwikkeling. Dat blijkt uit de Raet HR Benchmark 2014-2015 die TNS Nipo heeft uitgevoerd onder medewerkers, HR-managers en directies.

  22 oktober 2014
  1 favoriet
 • Opinie

  5 cruciale kwaliteiten die al uw medewerkers zouden moeten hebben

  Weet u hoe uw organisatie er over vijf jaar uitziet? Verandering is voor veel organisaties de enige constante. U merkt dat de veranderingen steeds sneller gaan. Dit vraagt om nieuwe manieren van werken en nieuwe kwaliteiten van uw medewerkers.
  22 oktober 2014
 • Nieuws

  Traineeship belangrijk om jong talent te trekken

  Trainees geven aan het belangrijk te vinden maatwerk terug te zien in een persoonlijke projectkeuze en een persoonlijk opleidingsplan. En ook performance-based rewarding blijft zeer belangrijk voor de jonge high potentials.

  21 oktober 2014
 • Nieuws

  Aanwezige talenten zijn sleutel tot innovatie

  Bedrijven moeten meer innoveren en zichzelf opnieuw uitvinden. Dit zorgt voor waardetoevoeging. Maar de traditionele bedrijfsmodellen, procedures en routines worden niet losgelaten en staan innovatie dus in de weg. Ook wordt aanwezig talent onvoldoende gekoesterd.

  17 september 2014
  Door: 
  Jorien Leendertse
 • Opinie

  Waarom heet een comfort zone een comfort zone?

  Comfort zone. Dat woord klinkt als een plek waar je graag wil zijn. Maar is het dat ook? Voor mij ligt zo’n beetje alles wat het leven spannend maakt nou juist buiten mijn comfort zone.
  14 oktober 2014
 • Opinie

  It’s man against robot – Learning Agility biedt uitkomst

  Minister Asscher schetste in een toespraak een treffend beeld van de veranderingen op de arbeidsmarkt. Robots nemen in hoog tempo arbeid van mensen over. Het werk verandert en als u niet oppast dan mist u de boot. O ja, en de oplossing van de minister, namelijk het onderwijs veranderen, komt voor u waarschijnlijk te laat…
  20 oktober 2014
 • download

  Acht aanbevelingen voor wie het meten van betrokkenheid wil omzetten in resultaten

  Als HR-leider wordt u geacht de mate van betrokkenheid van medewerkers zo hoog mogelijk te krijgen en te houden. En daar is een simpele reden voor: meer betrokkenheid leidt tot betere resultaten.
  13 oktober 2014

Partners