Talentmanagement

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Actueel

 • Nieuws

  Aanwezige talenten zijn sleutel tot innovatie

  Bedrijven moeten meer innoveren en zichzelf opnieuw uitvinden. Dit zorgt voor waardetoevoeging. Maar de traditionele bedrijfsmodellen, procedures en routines worden niet losgelaten en staan innovatie dus in de weg. Ook wordt aanwezig talent onvoldoende gekoesterd.

  17 september 2014
  Door: 
  Jorien Leendertse
 • Nieuws

  Talentmanagement moet aantoonbaar rendement opleveren

  De investeringen in talenten moeten aantoonbaar meer opleveren, dan dat je er als organisatie in stopt. Bij talentmanagement gaat het om het inzichtelijk maken van de waardecreatie. Dat is de visie van prof. dr. Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit.

  12 mei 2014
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Nieuws

  Mensen met ervaring worden schaars

  De vraag naar hooggeschoolde arbeid wordt steeds groter. En opleidingen kunnen de ontwikkelingen niet meer bijbenen. Werkgevers moeten daarom weer meer mensen zelf opleiden en kunnen niet altijd meer beschikken over mensen met ervaring.

  6 augustus 2014
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • download

  5 Performance Management tactics to boost Employee Engagement

  Performance management and engagement initiatives are both important. However, we usually think of them as being quite separate—maybe even in opposition to one another.
  28 augustus 2014
 • Achtergrond

  Neem de tijd voor talentmanagement

  Als organisaties succesvol talent willen managen, moeten ze daarvoor de tijd nemen. Tijd om de kernwaarden van je organisatie expliciet te maken, tijd om in teams verbinding en vertrouwen te creëren en tijd om mensen die geschikt zijn om te gaan leidinggeven zich daarin te laten ontwikkelen. Dat is de kernboodschap van Michiel Schoemaker, die zich al enkele decennia in verschillende hoedanigheden bezighoudt met dit onderwerp.
 • Nieuws

  3 indicatoren voor een succesvolle talentstrategie

  De overgrote meerderheid (82 procent) van de organisaties geeft aan dat mobiliteit van het personeel een belangrijk onderdeel is van hun talentmanagementstrategie. Desondanks omschrijft 53 procent van de organisaties hun aanpak om het personeel mobiel te maken als ‘reactief’ en beoordeelt slechts 17 procent hun strategie als beter dan gematigd effectief. Dit blijkt uit onderzoek van Lee Hecht Harrison onder 435 organisaties.

  13 juni 2014
 • Nieuws

  Talentmanagement: wat is de beste opstelling voor uw team?

  Hoewel de verwachtingen vooraf niet hooggespannen waren, presteert het Nederlands elftal tijdens de WK in Brazilië onverwacht goed. Hoe kan dit? Bondscoach Louis van Gaal lijkt verstand te hebben van talentmanagement.

  8 juli 2014
  Door: 
  Peter van den Hout
 • Opinie

  Talentmanagement en voetbal

  Eerzuchtige spitsen zijn vereist op de front office. Betrouwbare verdedigers zijn vereist op de back office. Iedere afdeling zou zijn eigen type persoonlijkheden hebben. De afgelopen tijd hebben honderden Oranje-fans over het hele land de Fitch Voetbalpersoonlijkheidsanalyse ingevuld. In het tenue van Klaas-Jan of Dirk Kuyt hebben we onze mannen aangemoedigd. Wat een simpele persoonlijkheidstest ons leert over talentmanagement.
  24 juli 2014
 • Opinie

  Organisaties kunnen meer profiteren van intelligentie in bedrijf

  Onze samenleving is slimmer en mondiger geworden en steeds meer gericht op delen. Maar dan komen mensen op hun werk, waar ze een organisatie aantreffen die nog 20e-eeuws functioneert. Tijdens IBM BusinessConnect 2014 spreekt Roland Hameeteman, directeur e-office, over collectieve organisatie-intelligentie en hoe bedrijven medewerkers een zinvollere werkomgeving kunnen bieden en daarmee veel meer uit zichzelf halen.
  6 mei 2014
 • Opinie

  Talent management belangrijker dan ooit

  ‘We bewegen van een ik- naar een wij-gedreven maatschappij. Dit vraagt om goed talent management. Daarnaast zullen managementteams hun bedrijf op een andere manier moeten aansturen.’ Dit stelt hoogleraar prof. dr. Annemieke Roobeek. Zij sprak onlangs met ons in verband met een artikel voor Headlines dat deze maand is gelanceerd.
  16 juni 2014

Partners