Logo
  • Nieuws
  • 28 mei 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: Regus

Thuiswerken: betaalt uw werkgever de kosten?

Thuiswerken wordt steeds populairder; wereldwijd werken meer dan de helft van de werknemers regelmatig thuis. Een volledig uitgerust professioneel kantoor in huis is echter een uitzondering. Als deze er wel is dragen bedrijven nauwelijks bij in de kosten. Dit blijkt uit onderzoek van Regus onder 44.000 senior business professionals.

Van de 60 procent Nederlandse kantoorwerkers die regelmatig thuis werken geeft ruim de helft aan een professionele werkruimte in huis te hebben. 82 Procent bevestigt dat bedrijven die hun medewerkers stimuleren om thuis te werken niet alle kosten dekken voor het thuiskantoor. De kosten voor het inrichten van een thuiskantoor zou gemiddeld €3250 per jaar zijn. 39 Procent van de werknemers is van mening dat wanneer hun werkgever financieel helpt bij het realiseren van een professionele werkruimte in huis, het op de lange termijn voor de werkgever tot besparing leidt.

Kosten gezondheid en veiligheid

Er is een verborgen risico wat betreft de kosten voor gezondheid en veiligheid op de thuiswerkplek. 79 Procent bevestigt dat bedrijven die hun medewerkers stimuleren om thuis te werken zich niet bewust zijn van de maatregelen voor gezondheid en veiligheid. 78 Procent zegt dat de verzekering onvoldoende dekking geeft voor het thuiswerken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.