Logo
  • Nieuws
  • 1 februari 2012
  • Bas Ammerlaan

Twintigers technisch begaafd maar onverantwoordelijk

77 procent van de werknemers vindt dat twintigers een andere werkhouding hebben dan zijzelf. 68 procent vindt zelfs dat twintigers werk van een mindere kwaliteit afleveren en minder gemotiveerd zijn om verantwoordelijkheid  te nemen. Twintigers zijn het hier zelf ook grotendeels mee eens. Toch worden twintigers ook als technisch capabeler gezien.

Beeld Twintigers technisch begaafd maar onverantwoordelijk

In het onderzoek verricht door het Amerikaanse Workplace Options is 59 procent van de twintigers het er mee eens dat ze een andere werkhouding hebben. 55 procent beaamt zelfs dat twintigers minder gemotiveerd zijn en slechter werk leveren.

 

Technisch capabeler

Uit hetzelfde onderzoek blijkt echter ook dat 78 procent van de werknemers twintigers capabeler vindt met technologie dan andere generaties. 70 procent van de ondervraagden vindt dit een direct carrièrevoordeel. Debnam stelt dat werknemers meer gebruik moeten maken van deze technologische vaardigheden. Dit helpt ook om de jongere werknemers te motiveren – deze voelen zich hierdoor sneller nuttig voor het bedrijf.

 

Werkcultuur

Dean Debnam, de CEO van Workplace Options, benadrukt dat men niet te voorbarig conclusies uit het onderzoek moet trekken. De negatieve mening over twintigers in het onderzoek is mogelijk beïnvloed door de minder belangrijke functies die jongere werknemers vaak toebedeeld krijgen, zegt. Toch vindt hij het een trend om in de gaten te houden. Het toont aan dat twintigers niet alleen in de werkcultuur opgenomen moeten worden: Er moet ook gekeken worden naar hoe de gaten tussen verschillende leeftijdsgroepen van werknemers gedicht kunnen worden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.