Logo
  • Nieuws
  • 18 september 2012
  • Siem Kannekens

Twintig procent van de studenten wil ondernemen

Een op de vijf studenten wil na het studeren graag een eigen bedrijf starten. Onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid, carrièrekansen en het inkomen zijn de belangrijkste motivaties om als ondernemer aan de slag te gaan. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van een enquête uitgevoerd door adviesbureaus Uni Partners en Frisse Blikken, meldt het Brabants Dagblad.

Beeld Twintig procent van de studenten wil ondernemen

De twee organisaties ondervroegen 1000 studenten voor het onderzoek

 

De meeste studenten kiezen voor een juridische vorm van het bedrijf dat zij willen opzetten. De studenten op universiteiten voelen het meeste voor een besloten vennootschap. De mbo- studenten hebben het meeste vertrouwen in een eenmanszaak

 

Eerst ervaring

De studenten hebben duidelijk geen haast met de plannen om te gaan ondernemen, zij hebben een realistisch beeld. Zo zijn ondervraagden van mening dat er eerst ervaring moet worden opgedaan en dat er kapitaal gevonden moet worden om een onderneming op te starten. De studenten denken dan ook dat zij pas binnen 3 tot 10 jaar nadat hun diploma behaald is echt een onderneming opstarten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.