Logo
  • Nieuws
  • 28 oktober 2014
  • Bron: FastFlex

‘Sourcingstrategie is bij de meeste bedrijven onderbelicht’

Sourcing van professionals is anno 2014 nog teveel versplinterd en een strategische, organisatiebrede samenwerking tussen HR en inkoop is ver te zoeken. De ultieme flexorganisatie lijkt voor veel organisaties nog een utopie.

Beeld ‘Sourcingstrategie is bij de meeste bedrijven onderbelicht’

Toch is deze, mits er enkele belangrijke stappen worden genomen, in 2020 de normaalste zaak van de wereld als het aan FastFlex ligt.

Vrijwel alle markten zijn door zogenaamde disruptive bedrijven omgegooid of krijgen hier nog mee te maken. Het adaptieve vermogen van organisaties wordt op de proef gesteld en een strategische inzet van sourcing is hierbij cruciaal aldus Niels Huismans, Business Developer van FastFlex.

Innovatie

Eerder onderzoek van ABN Amro en FastFlex laat zien dat zelfstandige professionals cruciaal zijn voor de ontwikkeling van organisaties. Daarnaast groeien de vaste en flexibele schil steeds meer naar elkaar toe. Hierdoor raakt het managen omtrent de sourcing van professionals meerdere bedrijfsonderdelen.
Huismans: “Wij zien vaak dat het integreren van een bedrijfsbrede sourcing aanpak onderbelicht is binnen organisaties. Het is essentieel dat HR en inkoop samen sourcing oppakken, maar in de praktijk gebeurt dit niet. Wat ons opvalt is dat bedrijven wel flexibel willen worden, maar nog geen idee hebben hoe ze dat moeten aanpakken. De ultieme flexorganisatie lijkt onhaalbaar, maar door relatief simpele handelingen kunnen bedrijven hier wel naar toe groeien. Het belang van sourcing als strategisch asset wordt nog te veel onderschat, maar gezien de snel evoluerende markt is een organisatiebrede aanpak sourcing naar mijn idee belangrijker dan ooit.”

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.