Logo
  • Nieuws
  • 6 september 2011
  • Mariel Hovemann

Personeelsdossier geen startpunt HR-beleid

Het personeelsdossier krijgt maar weinig aandacht van Nederlandse HR-professionals. Dat beaamt 42 procent van deze professionals in een onderzoek van VDD IQware.

Beeld Personeelsdossier geen startpunt HR-beleid

VDD IQware deed onderzoek naar het gebruik van personeelsdossiers in relatie tot het personeelsbeleid van organisaties. Bijna de helft (46 procent) van de ondervraagde HR-professionals gebruikt het personeelsdossier niet als startpunt voor individueel personeelsbeleid.

 

Digitale dossiers

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat digitale personeelsdossiers nog geen gemeengoed zijn. Iets meer dan de helft (53 procent) van de HR-professionals werkt binnen de organisatie met een digitale versie van het personeelsdossier. Er is echter meer behoefte aan digitale dossiers: 83 procent van de professionals verwacht namelijk extra handvatten te krijgen voor het HR-beleid wanneer de informatie in de dossiers uniform is en met één druk op de knop kan worden geanalyseerd.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.