Logo
  • Nieuws
  • 16 juli 2012
  • Lianne Bouman

Managing the ‘Me’ Generation: zo pakt u dit aan

Het stereotype beeld dat aan de Millennial-generatie hangt moet verdwijnen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het adviesbureau Zenger Folkman.

Beeld Managing the ‘Me’ Generation: zo pakt u dit aan

“Voor de eerste keer in de geschiedenis komen op de werkvloer vier generaties samen,” stellen de onderzoekers. “Er wordt vaak opgemerkt dat de jongere werknemers niet meer dezelfde inzet voor de organisatie hebben als hun ouders en grootouders. Dat kan misschien wel gedeeltelijk kloppen, maar onderzoek over leiderschapskwaliteiten bij millennials brengt veel gelijkenissen met de oudere generaties aan het licht. Millennials zijn daarbij even gefocust en resultaatgericht als hun oudere collega's.”

 

Feedback

Het onderzoek bracht aan het licht dat leidinggevende millennials ook open staan voor samenwerking en bereid zijn om te innoveren en ideeën bij te stellen. Bovendien stellen millennials zich enthousiast en inspirerend op en zijn zij meestal ook goed in het oplossen van problemen. “De grootste verrassing is echter dat de millennials open staan voor feedback en daar zelfs actief naar op zoek gaan, niet alleen bij superieuren, maar ook bij collega's en ondergeschikten. De millennials scoren hierin zelfs beter dan hun oudere collega's,” aldus de onderzoekers.

 

Werkbereidheid

Onderzoekers Zenger en Folkman merken wel op dat de millennials inmiddels ook mogelijk zijn veranderd: “Ook deze groep wordt geconfronteerd met de moeilijke economische situatie en beseffen dat het leven niet gemakkelijk en vanzelfsprekend is. Een groot gedeelte heeft inmiddels een gezin en wordt met een hypotheek geconfronteerd. De millennials willen succes boeken en zijn bereid om daarvoor hard te werken.”

 

Tip

Managing the Me Generation.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.