Logo
  • Nieuws
  • 21 juli 2011
  • Mariel Hovemann

HR-professional weet meer dan hij/zij denkt

Talentmanagement wordt nog onvoldoende benut. Dat vindt 79 procent van de Nederlandse HR-professionals, die aangeven graag meer uit talentmanagement te willen halen. Dit blijkt uit onderzoek van VDD IQware onder Nederlandse HR-professionals.

Beeld HR-professional weet meer dan hij/zij denkt

Hierin werd gevraagd naar het gebruik van personeelsdossiers in relatie tot het personeelsbeleid. Daarnaast gaf 64 procent van de professionals aan dat het personeelsdossier binnen hun organisatie geen basis vormt voor talentmanagement.

 

Personeelsdossier

Nu de ‘War for talent’ zich aandient, is talentmanagement een hot topic voor HR-professionals. Mede omdat de investering in talent garantie op zakelijk rendement belooft. Serge Leclercq, commercieel directeur bij VDD IQware: “Het is opvallend dat zoveel HR-professionals het potentieel van talentmanagement nog onvoldoende weten te benutten. Wellicht ligt de oorzaak in het ontbreken van een goede basis die meer inzicht geeft in het talent binnen de organisatie."

 

Het personeelsdossier leent zich volgens Leclercq uitstekend als primaire informatiebron om dat inzicht te geven. "Maar het dossier wordt nog niet vaak gebruikt als startpunt voor talentmanagement. Tijd dus om niet alleen te kijken naar extra mogelijkheden van talentmanagement, maar ook naar de mogelijkheden van het personeelsdossier.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.