Logo
  • Nieuws
  • 18 juni 2014
  • Ella Beentjes

HR Challenge: En de winnaar is...

Dinsdag 17 juni was het dan zover. Na maanden waarin meer dan 1200 HR-professionals de strijd aangingen bij de kennisquiz HR Challenge 2014 was het nu tijd om van 8 finalisten in de finale naar één winnaar te gaan. Tijd om antwoord te geven op de vraag: Wie is de slimste HR-professional van Nederland?

In Hal 4 in Rotterdam kwamen HR-specialisten, finalisten en supporters uit heel Nederland samen om de spannende finale van de HR Challenge bij te wonen.  Het begon rustig aan met thee/koffie en wat lekkers, daarna volgende het inhoudelijke programma met ter afsluiting een heerlijke borrel. Het inhoudelijke programma bestond uit spelrondes afgewisseld met twee sprekers.

De winnaars

Maar nu naar het spannendste gedeelte wie heeft er gewonnen? Wie is de slimste HR-professional van Nederland? De 8 finalisten stonden in vier spelrondes vol kennis- en schattingsvragen tegenover elkaar voor een hoofdprijs van maar liefs €1000,-! In de eerste ronde vielen er al meteen 4 af. De volgende ronde bepaalde welke twee van de vier finalisten voor de derde prijs de strijd aangingen en welke voor de eerste en tweede plaats aan de slag gingen.

En de winnaars zijn:
1e prijs: Marleen Vergouwe, Personeelsfunctionaris bij Wagemaker
2e prijs: Aimée Sriram-Floris, HR-manager bij Qquest
3e prijs: Ianthe van Grondelle, Coördintaor Opleidingen en Trainingen bij Evides waterbedrijf

Prijzen

Naast een mooie bos bloemen ontvingen de winnaars:
-Eerste prijs:  Een reischeque ter waarde van : €1000,- en een gratis Leergang Bedrijfskunde voor HR-professional: een 8daags intensief leerprogramma van HR Acadamy ter waarde van €6.250,-
-Tweede prijs: Een Reischeque van €350,- en een gratis lidmaatschap op de kennisbank van HR Praktijk Premium.
-Derde prijs: Een boekenbon ter waarde van €100,- en een gratis lidmaatschap op de kennisbank van HR Praktijk Premium.

Sprekers

Ter inspiratie kwamen sprekers het toneel op. Arjan Erkel expert op het gebied van groeien door verandering vertelde het publiek hoe je door uit je comfort zone te stappen je leven kan ‘ontgijzelen’. Sinds zijn ontvoering in 2002 heeft hij beseft, dat het gaat om eruit te halen wat erin zit en dit laten groeien. Ga opzoek naar wat je wel kan ontwikkelen en laat je niet beperken door belemmerende overtuigingen, sociale druk, angsten onzekerheden, gebrekkige communicatie en een gebrek aan motivatie en ambitie. Durf is zijn advies!

Het is de eeuw van de informatie, hoe je die overleeft? Dat vertelde Michiel Schoemaker, expert op talentmanagement gebied.  Hij stelde vragen als: HR professional een innovator of remmer? Wat zijn de valkuilen hierbij? Ook was een van zijn stellingen; Uitdaging voor HR is om sociale media als kern van het vakgebied te gaan zien en om bij te dragen aan veranderen: “Het is niet meer ‘Big eats small’ maar ‘Fast eats slow’.”

Al met al een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. Kortom een geslaagde samenwerking tussen HR Praktijk en ADP en het enthousiaste en slimme HR volk van Nederland. Bekijk hieronder een video-impressie van het event.

 

 

Wat is de HR Challenge?
De ‘HR Challenge’ is een nieuw en gezamenlijk initiatief van HR- en salarisdienstverlener ADP en HR Praktijk van WEKA Business Media. De HR Challenge 2013/2014 had een looptijd van een jaar en bestond uit vier (kwartaal)rondes. Iedere ronde leverde een winnaar op. De drie beste professionals van elke speelronde gingen door naar de finale, waarin vakgenoten tijdens een event live de strijd met elkaar zijn aangegaan.

“De HR Challenge is een speelse manier om je parate kennis te testen als HR-professional,” zegt HR Praktijk-hoofdredacteur Peter van den Hout. “Vakgenoten worden met elkaar in contact gebracht en kunnen iets van elkaar leren. Het competitie-element speelt daarbij een grote rol. Zo kun je zien welke HR LinkedIn-groep het beste presteert.”


“Met de HR Challenge willen wij HR-professionals aan elkaar verbinden. Op die manier ondersteunen wij de kennisuitwisseling op HR-gebied,” aldus Max Smidt, Director Marketing & Communication bij ADP. “Verbinden en kennisuitwisseling zijn ook ambities die wij hebben met Touchpoint, het platform waar de Challenge een onderdeel van is. Daarom hebben wij ook gekozen voor een koppeling met LinkedIn.”

HR Praktijk Diner

Om in de sfeer van de sprekers en 'challenge' te blijven. In het werkveld vliegen de uitdagingen je om de oren; strategische heroriëntatie, reorganisatie, nieuwe doelstellingen, andere marktomstandigheden. Uw organisatie moet zich voortdurend aanpassen om succesvol te zijn. Sommigen stellen zelfs dat elke organisatie zich telkens weer moet uitvinden. Dit vraagt veel van het management, maar nog meer van de medewerkers. En dus van HRM. Daarvoor moet u nu al aan de bak! Wat is het HR Praktijk Diner? Op het HR Praktijk Diner wisselt u, onder het genot van een uitstekend driegangen-diner, van gedachten met vakgenoten en top HRM'ers over onderwerpen die voor ú belangrijk zijn.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.