Logo
  • Nieuws
  • 12 december 2014

Budget MKB Innovatiestimulering Topsectoren verdubbeld

Het kabinet en provincies stellen komend jaar voor het eerst gezamenlijk 55 miljoen euro beschikbaar voor de MKB Innovatiestimulering Topsectoren om innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over regiogrenzen heen te stimuleren. Vorig jaar was het budget nog 32 miljoen euro.

Beeld Budget MKB Innovatiestimulering Topsectoren verdubbeld

Bovendien krijgen mkb-ondernemers eenvoudiger en betere toegang tot landelijke en regionale innovatiemiddelen, zodat zij in staat worden gesteld om sneller door te groeien. Dit zijn de resultaten van de afspraken die Minister Kamp van Economische Zaken, provincies, topsectoren en MKB Nederland met elkaar hebben gemaakt.

Subsidies

Het kabinet en de provincies stellen komend jaar gezamenlijk 55 miljoen euro beschikbaar voor de MKB Innovatiestimulering Topsectoren. Bijna een verdubbeling ten opzichte van afgelopen jaar. Met de regeling wordt samenwerking en innovatie bij het midden- en kleinbedrijf gestimuleerd. 1600 bedrijven maakten hiervan gebruik in het afgelopen jaar om vernieuwingen door te voeren en om te groeien. Innovatieve ondernemers kunnen subsidies aanvragen voor onder andere kennisvouchers, haalbaarheidsstudies en R&D-samenwerkingsprojecten. Vorig jaar steeg het budget ook al flink. Toen werd 32 miljoen euro beschikbaar gesteld, ruim 50 procent meer dan het jaar daarvoor.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.