Logo
  • Nieuws
  • 25 juli 2011
  • Mariel Hovemann

Bent u een HR-highflyer?

Omdat de moderne HR-manager steeds vaker in de rol van business partner opereert, verandert het profiel van de HR-functies en de bijbehorende selectiecriteria. Hoe kan de HR m/v vanuit persoonlijkheid, uniciteit en authenticiteit invulling geven aan de HR-uitdagingen van deze tijd? HR-hoogvliegers over kunnen, willen en mogen.

Beeld Bent u een HR-highflyer?

Het HR-vak ontwikkelt zich momenteel in razend tempo. HR is meer en meer een kritische succesfactor voor organisaties. De gestelde eisen veranderen, de lat ligt hoger. Wat betekenen de veranderingen binnen HRM voor het veranderende profiel van de HR-professional? Welke factoren bepalen het succes? Wat maakt dat hij of zij uitgroeit tot een HR-highflyer? En wat versterkt of bedreigt het succesvol functioneren van HR-professionals? In het boek Veel succes in HRM beantwoordt de auteur Bob de Groot deze vragen aan de hand van de drie bouwstenen voor succes: kunnen (competenties), willen (motivatie en ambitie) en mogen (de context).

 

Interviews

Na het theoretische gedeelte komt de praktijk aan het woord. In 14 interviews met top-HRM’ers komt duidelijk naar voren dat het succes van HRM in een organisatie in hoge mate afhankelijk is van het persoonlijk profiel van de HR-professional. Geloofwaardigheid en respect als vakprofessional in termen van kennis van de business, gekoppeld aan een professionele opstelling en een herkenbare eigen en unieke signatuur is waar het om draait. Of om met de woorden van Marque Drayer, VP People Development bij ASML, te spreken: "De volgende generatie topleiders komt uit HR."

 

Bekijk hier het filmpje waarin de auteur vertelt over het boek 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.