Logo
  • Nieuws
  • 20 mei 2014
  • Mariel Hovemann

Bedrijven spijt van niet aanpassen tijdens crisis

Een meerderheid (52 procent) van de Nederlandse CFO’s verwacht dat bedrijven fouten uit het verleden opnieuw maken. Dat blijkt uit onderzoek van arbeidsbemiddelaar Robert Half onder 200 CFO’s. Vooral het niet snel genoeg reageren op het veranderende economische klimaat wordt gezien als meest gemaakte fout uit het verleden (25 procent). Maar ook het niet aannemen van tijdelijk personeel om de werkdruk onder controle te houden wordt genoemd.

Beeld Bedrijven spijt van niet aanpassen tijdens crisis

Daarnaast geven CFO’s aan dat de eigen organisatie onvoldoende heeft geïnvesteerd (23 procent) of zich juist niet heeft aangepast (22 procent) in de aanloop van en tijdens de crisis. CFO’s geven aan dat ze deze fouten in de toekomst willen voorkomen en gaan op zoek naar oplossingen, zoals het herstructureren van de financiële afdelingen.

Herstructureren

Komend uit een economisch uitdagend klimaat staat bij veel bedrijven efficiëntie en optimalisatie van de uitgaven hoog op de agenda, maar natuurlijk ook het vermijden van de reeds gemaakte fouten. Daarom laten veel CFO’s een frisse wind door de organisatie waaien, zoals het herstructureren van de financiële afdelingen of het inschakelen van ervaren interim-managers aldus de onderzoekers. Vooral de afdeling Controlling kan veranderingen verwachten. De helft van de CFO’s geeft namelijk aan dat zij plannen hebben voor het herstructureren van deze afdeling. Andere afdelingen die kritisch bekeken zullen worden zijn Accounting (29 procent) en Payroll (25 procent).

Speel in op de veranderingen

HR Praktijk Diner 2014: Aan tafel over de 6 topprioriteiten van HRM

Hoe kunt u nu en in de komende jaren inspelen op de veranderingen binnen en buiten de organisatie? Combineer het nuttige met het aangename: tijdens het HR Praktijk Diner komen experts en vakgenoten samen. Meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.