Nieuws
23 maart 2012
Door: 

Bedrijven gaan vaak nog slechter presteren met HNW

Anno 2012 is het slimmer werken goed opgepakt en er is een hele beweging ontstaan. Voor Henk Volberda, hoogleraar strategisch management en ondernemingsbeleid, is er geen groot verschil tussen het slimmer werken en Het Nieuwe Werken (HNW). Volgens hem werkt deze nieuwe manier van werken echter niet in elke organisatie.

Volberda geeft in een interview met vakblad HR Strategie aan dat HNW vaak wordt ingevoerd door bezuinigingen op vierkante meters en infrastructuur. Dit zijn slechts enkele factoren. Uit onderzoek van Volberda kwam naar voren dat bedrijven die achterblijven of slecht presteren en vervolgens HNW gaan invoeren, daardoor niet beter gaan presteren. “Integendeel: vaak gaat het nog slechter,” aldus Volberda.

Gefrustreerd

Volgens Volberda komt dit omdat mensen nog meer gefrustreerd raken. HNW wordt ingevoerd, maar het management en de organisatie werken nog op de traditionele wijze. “Daarom werkt volgens mij slimmer werken alleen bij organisaties waar je al een faciliterende leiderschapsstijl hebt en een platte manier van organiseren.”

Lees het volledige interview in de maart-editie van HR Strategie.

Partners