Logo
  • Nieuws
  • 25 februari 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: Pwdegids

Online vacaturemedia niet meer weg te denken

Vacatures worden tegenwoordig vaker online gezocht. 93 procent van de werkzoekenden gebruikt online vacaturemedia in het oriëntatieproces. Hiervan reageert 76 procent op een vacature, waarvan 37 procent met succes een baan heeft gevonden. Dat blijkt uit onderzoek dat Millward Brown uitvoerde onder 1.049 respondenten.

Werkzoekenden waarderen online vacaturemedia vooral om hun uitgebreide aanbod en om de mogelijkheid om gericht te zoeken. De nationalevacaturebank is met 75 procent de meest geraadpleegde online vacaturesite. Monsterboard met 58 procent en werk.nl met 42 procent.

Printmedia daarentegen wordt door 68 procent van de werkzoekenden gebruikt in de zoektocht naar een (nieuwe) baan. Hiermee blijft printmedia het tweede mediakanaal in het oriëntatieproces. Van de werkzoekenden die zich via een printmedium oriënteren, reageert 70 procent ook daadwerkelijk op een vacature. 39 procent van de sollicitanten komt uiteindelijk aan een baan.

Social media in het sollicitatieproces

De inzet van social media bij het zoeken naar een baan is met 6 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. De stijging komt voornamelijk door een toename in het gebruik van Facebook. 37 procent van de kandidaten gebruikt social media tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan. Ondanks de groei in de oriëntatiefase, blijft het daadwerkelijk solliciteren via social media achter. 82 procent heeft nog nooit gereageerd op een vacature via social media.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.