Logo
  • Nieuws
  • 3 januari 2011
  • Mariel Hovemann

Nederlander verwacht niet werkloos te worden

De helft van de Nederlanders verwacht dat de werkloosheid in 2011 hetzelfde blijft of daalt. Hiermee zijn Nederlanders vergelijkbaar positief met buurland België, maar minder positief dan Duitsland. Zeven op de tien Duitsers verwachten een gelijkblijvende of dalende werkloosheid. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van MarketResponse.

Beeld Nederlander verwacht niet werkloos te worden

In West-Europa zijn de Engelsen, Fransen en Italianen het meest pessimistisch over de werkloosheid in 2011. Tweederde van de Italianen en de Fransen verwacht een stijging. In Groot-Brittannië verwacht maar liefst driekwart een toename van het aantal werklozen.

 

Anderen verliezen baan

Hoewel bijna de helft van de Nederlanders een stijging van de werkloosheid verwacht, denkt toch een ruime meerderheid van de werkende Nederlanders in 2011 hun baan te kunnen behouden. Slechts 10 procent denkt dat er een kans bestaat dat zij komend jaar werkloos worden. Nederlanders zijn van alle West-Europese landen hier het meest positief over. Gemiddeld houden bijna drie op de tien West-Europeanen er rekening mee in 2011 werkloos te worden. In Frankrijk is het percentage met 40 procent het hoogst.

 

Snel nieuwe baan

Wanneer Nederlanders werkloos zouden worden, verwacht een meerderheid van bijna zes op de tien snel weer een nieuwe baan te vinden. Vooral hoog opgeleide Nederlanders denken snel weer aan de slag te zijn. In Italië is men het minst optimistisch over het vinden van een baan bij werkloosheid. Slechts één op de acht Italianen denkt snel weer nieuw werk te hebben gevonden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.