Logo
  • Nieuws
  • 14 oktober 2008
  • Mariel Hovemann

Landelijk congres over pesten op het werk

Canada, Engeland en Zweden kenden het fenomeen al, de Ban Bullying at Work day. Op initiatief van het Mobbing Expert Platform, het MEP, vindt het congres nu ook plaats in Nederland.

Beeld Landelijk congres over pesten op het werk

Eén op de zes werknemers heeft last van psychisch geweld aldus het MEP. Vaak zwijgen de slachtoffers uit schaamte en geven de pestkoppen het slachtoffer de schuld. En kijken leidinggevenden de andere kant op. Met als gevolg ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en posttraumatische klachten. Wat weer oplopende kosten met zich meebrengt. Hoogste tijd om er iets aan te doen, aldus Lia Donkers en Frank de Mink van het MEP.

 

Preventie

Werkgevers zijn wettelijk verplicht ongewenst gedrag op het werk tegen te gaan. Maar hoe doe je dat? Er is volgens de initiatiefnemers weinig zicht op hoe het proces van pesten verloopt, en wat je daar tegen kunt doen, als werknemer, als getuige en als werkgever. Een eerste aanzet tot delen van kennis is dan ook het landelijke congres op 7 november 2008 in Zoetermeer. Zie voor meer informatie: www.mobbingexpertsplatform.nl

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.