Logo
  • Nieuws
  • 16 december 2011
  • Mariel Hovemann

Helft werknemers misdraagt zich wel eens op bedrijfsborrel

Bijna 4 op de 10 werknemers heeft zich in het verleden wel eens misdragen op een bedrijfsborrel. Dit blijkt uit een wereldwijde poll onder 3.699 bezoekers van carrièresite Monster.

Beeld Helft werknemers misdraagt zich wel eens op bedrijfsborrel

Britse werknemers kunnen zichzelf tijdens een bedrijfsparty het moeilijkst beheersen, maar liefst 64 procent geeft aan zich misdragen te hebben. 9 procent van de Britse respondenten werd voor het overtreden van de gedragsregels ontslagen, waar ook 9 procent een deuk in het imago opliep.

 

Ontslagen

Nederlandse werknemers kunnen er eveneens wat van; bijna de helft van de Nederlandse ondervraagden (45 procent) blijkt zich wel eens te misdragen op de bedrijfsborrel. Voor 6 procent van de Nederlandse respondenten betekende dit einde carrière, 8 procent ondervond imagoschade. Het wereldwijde onderzoek van Monster toont aan dat Italiaanse werknemers zich het beste gedragen op bedrijfsfeesten, slechts 18 procent van de Italiaanse respondenten heeft het wel eens te bont gemaakt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.