Logo
  • Nieuws
  • 2 december 2008
  • Mariel Hovemann

Eerste 15 aanvragen werktijdverkorting binnen

Het afgelopen weekeinde zijn bij het ministerie van Sociale Zaken 15 aanvragen binnengekomen voor de bijzondere werktijdverkorting (WTV). De aanvragen komen van bedrijven over het hele land en vooral uit de metaal/elektrotechnische industrie, toeleveranciers auto-industrie en transport.

Beeld Eerste 15 aanvragen werktijdverkorting binnen

Volgens het Financieele Dagblad wilde het ministerie niets kwijt over het totale aantal werknemers voor wie de vijftien bedrijven een WTV-aanvraag hebben ingediend.

In ieder geval heeft staalconcern Corus WTV aangevraagd voor Corus Strip Products in IJmuiden, om hoeveel werknemers het gaat wil het concern niet kwijt. Verder behoort Inalfa, producent van schuifdaken bij de aanvragers. Het bedrijf deed dit voor alle werknemers.

 

Alvast aanvraag indienen

Bedrijven die een aanvraag voorbereiden zijn autofabrikant NedCar en Glasvezelbedrijf PPG aldus het FD. Het laatste bedrijf voorziet wel een probleem. De daling van 30 procent in de twee maanden voor de aanvraag denkt het bedrijf net niet te halen. Toch dient PPG nu al de aanvraag in. Bedrijven kunnen namelijk tot 1 januari 2009 een aanvraag indienen. De regeling wordt eerder gesloten als blijkt dat werknemers voor een totaal van 20.000 full time eenheden onder de regeling vallen.

 

Geen paniek

Ook bouten- en moerenfabrikant Nedschroef dient om die reden alvast een WTV-aanvraag in. Een van de drie fabrieken levert aan de toeleveranciers van de auto-industrie, maar pas later in de productieketen.

Volgens Sociale Zaken is er echter geen reden voor paniek. Minister Donner neemt naar verwachting deze week de eerste besluiten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.