Logo
  • Nieuws
  • 10 januari 2011
  • Dagmar Hendriks

Een conflict kunt u ook online oplossen

Als u een conflict heeft met uw medewerker is het soms lastig om dit face-to-face op te lossen. Sinds kort is er in Nederland de mogelijkheid een arbeidsconflict geheel online op te lossen.

Een arbeidsconflict is sneller, efficiënter en goedkoper op te lossen met inzet van online mediation.

Beeld Een conflict kunt u ook online oplossen

Er worden gelijkwaardige en soms zelfs betere resultaten behaald dan bij traditionele, face to face-communicatie. Zo weet De Telegraaf te melden naar aanleiding van  onderzoek van MedRecht en Result Mediation Center.

 

Rechtvaardigheid

Zij analyseerden duizend zaken. Uit de studie blijkt dat zowel de werkgever als de werknemer via de online methode beter zijn voorbereid en dat ze het prettig vinden hun verhaal van tevoren te kunnen doen.

 

Online krijgen mensen de kans hun verhaal te vertellen zonder dat daar iemand anders bij is, in hun eigen tijd en hun eigen omgeving. Bovendien zorgt online mediation voor een verkleining van eventuele machtongelijkheden en geeft het meer het gevoel van zelfvertrouwen en rechtvaardigheid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.