Logo
  • Nieuws
  • 11 november 2008
  • Gabor Mooij

Collega's en werksfeer steeds belangrijker voor starters

Starters vinden de factor ‘collega's en werksfeer’ steeds belangrijker bij het zoeken naar een startersfunctie. Dit blijkt uit de TalentToday Monitor 2008. Zestien procent van de werkzoekende starters die deelnamen aan dit onderzoek vond collega's en werksfeer het belangrijkste bij het zoeken naar een startersfunctie. Dit was in 2007 nog acht procent.

Beeld Collega's en werksfeer steeds belangrijker voor starters

De collega's en werksfeer beïnvloeden ook hoe lang een starter wil blijven werken in een bedrijf. Vrouwen zijn hier met name gevoelig voor. Bijna de helft (46 procent) zegt vanwege collega's en werksfeer binnen een jaar op te stappen. Dit geldt voor 30 procent van de mannen. De functie zelf blijft de allerbelangrijkste factor voor starters die een baan zoeken. Daarna komen de doorgroeimogelijkheden binnen een bedrijf.

 

Opleiding

Zowel voor de starters met een HBO-opleiding als de starters met een WO-opleiding is de functie het belangrijkste bij het zoeken naar een baan. Daarnaast letten HBO´ers meer op collega´s en werksfeer dan WO’ers. De WO´ers kijken bij het zoeken naar een baan vaker naar de branche. Voor WO’ers is een tegenvallende functie de belangrijkste reden om te stoppen. Een vervelende werksfeer is voor HBO´ers de belangrijkste motivatie om een andere baan te gaan zoeken.

 

Minder snel
In vergelijking met 2007 denken starters dat ze minder snel een geschikte startersfunctie zullen vinden. Dit jaar verwacht dertien procent van de starters dat ze binnen een maand een passende baan vinden. In 2007 was dat 35 procent. Aan de andere kant denkt dit jaar 56 procent van de starters dat ze tussen de één en drie maanden een passende baan hebben. Dat was in 2007 nog 42 procent.

Monitor

De TalentToday Monitor is een jaarlijks onderzoek van arbeidsbemiddelingsbureau TalentToday naar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van. In 2008 werkten 407 pas afgestudeerden en/of starters aan het onderzoek mee.

Tip

Managers kunnen een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de sfeer op het werk. Ze kijken nog wel eens de andere kant op bij conflicten. Maar juist door een actieve benadering en het voeren van gesprekken kan een manager conflicten oplossen en daarmee de sfeer verbeteren.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.