Logo
  • Nieuws
  • 22 januari 2014
  • Michelle Hollenberg

Nederlandse werknemer ziet baan als werk, niet als carrière

Twee derde van de Nederlandse werknemers bestempelt hun huidige baan als ‘slechts een baan’ en niet als onderdeel van hun carrière. Jongere generaties spreken echter veel vaker over een carrière dan ouderen, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Monsterboard.

Het onderzoek is uitgevoerd door GfK in zeven landen onder 8000 medewerkers, waarvan 500 in Nederland. 

Carrièrepad

38 Procent van de Nederlandse werknemers spreekt in hun huidige rol van een carrièrepad. Jongere generaties spreken eerder van een carrière dan oudere generaties. 44 Procent van de Nederlanders tussen 25 en 34 jaar ziet hun huidige rol namelijk als onderdeel van hun carrière. Dit percentage ligt voor de leeftijdsgroep van 34 tot 65 jaar op 34 procent.

Leeftijd en inkomen

Daarnaast speelt het inkomensniveau een belangrijke rol in de carrièregezindheid. Grootverdieners (53 procent) spreken in hun huidige rol vaker van een carrière dan middelgrote (29 procent) en lagere inkomens (23 procent).

Strategische Personeelsplanning

Kan uw organisatie haar ambities waarmaken met de medewerkers die ze in huis heeft, nu en in de toekomst? Deze Masterclass biedt u achtergronden en toepassingen waarmee u gestructureerd uw plan kunt maken, zodanig dat het past in de strategische doelstellingen van uw organisatie. Meer info

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.