Logo
  • Nieuws
  • 13 november 2013
  • Michelle Hollenberg

Verdient u wel genoeg?

Het gemiddelde jaarsalaris van een HR-adviseur is in 2013 €56.800, zo blijkt uit HR Trends 2013-2014. Dit bedrag is inclusief vakantiegeld en andere vaste beloningscomponenten, maar exclusief een winstuitkering en andere variabele inkomenscomponenten, zoals een bonus. HR-adviseurs verdienen het meeste wanneer zij werkzaam zijn in het openbaar bestuur (gemiddeld jaarsalaris: €64.800).

Dit blijkt uit het onderzoek ‘HR Trends 2013-2014’ dat is uitgevoerd onder 1060 HR-professionals. Het gemiddelde jaarsalaris van HR-professionals is dit jaar gestegen ten opzichte van vorig jaar. De stijging is echter wel minder dan in voorgaande jaren.

Marktconforme beloning

85 Procent van de HR-professionals is van mening dat hij marktconform wordt beloond. HR-adviseurs die in de groot- en detailhandel werkzaam zijn, verdienen het minste (gemiddeld jaarsalaris: €44.700).

Uitkeringen

Ruim één derde van de respondenten kon in 2012 aanspraak maken op een bonusuitkering. Daartegenover kreeg slechts één op de zes HR-professionals in 2012 een winstuitkering toegekend. Bijna een kwart (23,9 procent) van de HR-professionals werkzaam in loondienst, kreeg een auto van de zaak. Het hier met name om HR-professionals in hogere functies, zoals HRM-directeur en P&O-manager.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.