Logo
  • Nieuws
  • 17 maart 2015

V&D: alternatieven loonoffer dragen te weinig bij aan structurele besparing

V&D heeft laten weten het sluiten van winkels niet als oplossing te zien voor de financiële problemen waar het warenhuis mee kampt. Ook de alternatieve voorstellen voor de loonoffer dragen te weinig bij aan structurele besparingen. Die boodschap gaat de leiding komende twee weken op ruim 120 personeelsbijeenkomsten aan zijn medewerkers verkondigen zo meldt de Volkskrant.

Beeld V&D: alternatieven loonoffer dragen te weinig bij aan structurele besparing

De redenering hierachter is dat minder vestigingen ertoe leidt dat de kosten die het warenhuisconcern maakt over minder locaties verdeeld zouden moeten worden. En ook zijn er dan hoge afvloeiingskosten. Bovendien denkt het warenhuis dat het serviceniveau op de winkelvloer dan negatief wordt beïnvloed.

Vakantiedagen inleveren

Als alternatief voor het loonoffer zijn medewerkers met diverse ideeën gekomen. Zo zijn ze bereid vakantiedagen in te leveren of meer uren te werken voor hetzelfde salaris. V&D heeft de voorstellen echter doorgerekend en komt tot de conclusie dat met de voorstellen te weinig structureel wordt bespaard. Of ze zijn op korte termijn niet door te voeren.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.