Logo
  • Nieuws
  • 29 januari 2015

Tarief hoogopgeleide zzp’er piekt op 56-jarige leeftijd

Naarmate professionals ouder worden, wensen zij meer te verdienen. Tot ongeveer 56 jaar is een stijging zichtbaar. Na die leeftijd dalen de tarieven geleidelijk. De daadwerkelijk betaalde tarieven zijn grotendeels in lijn met deze gewenste tarieven. Dit is één van de conclusies uit ZP Facts, de nieuwe marktmonitor voor zelfstandig professionals.

Beeld Tarief hoogopgeleide zzp’er piekt op 56-jarige leeftijd

Mannen wensen gemiddeld een uurtarief dat 6 euro hoger is dan dat van vrouwen. Deze conclusies zijn getrokken op basis van jarenlang door HeadFirst opgebouwde data. De ingeschreven zelfstandig professionals, meer dan tienduizend, geven online een indicatie van het uurtarief waarvoor zij hun diensten wensen te verhuren aan opdrachtgevers. Dit is vergeleken met daadwerkelijk betaalde uurtarieven op basis van meer dan vijfduizend contracten.

Big data

Rick Kruiswijk, directeur van HeadFirst, initiatiefnemer van ZP Facts: “Big data omzetten in een betrouwbare monitor van de markt van Zelfstandig Professionals - wat ZP Facts is - is niet gemakkelijk. Daarom hebben we de samenwerking met de Universiteit van Tilburg gezocht.” Alle cijfers en bevindingen in het rapport zijn getoetst en gevalideerd door wetenschappers van deze universiteit. Duizenden profielen van professionals en ontvangen en uitgevoerde opdrachten zijn wetenschappelijk geanalyseerd. Hiermee biedt ZP Facts een unieke kijk op de markt, die veel verder gaat dan onderzoek uit enquêtes en interviews.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.