Logo
  • Nieuws
  • 23 mei 2011
  • Lianne Bouman

Loonwijzer.nl 10 jaar en in 60 landen

Wilt u lonen internationaal vergelijken? Gebruik dan de Loonwijzer. Alle 60 nationale loonwijzers zijn wat betreft het verzamelen van loondata identiek aan elkaar en in het systeem ingebouwd. Loonwijzer.nl bestaat dit jaar tien jaar en functioneert dus al in 60 landen.

Beeld Loonwijzer.nl 10 jaar en in 60 landen

Alleen de informatie over de lonen zelf en het heersende arbeidsrecht die elke nationale loonwijzer in principe verschaft, is specifiek voor elk land.

 

De Loonwijzer slaat in elk deelnemend land, ongeacht politiek systeem, taal en cultuur aan. Opmerkelijk is dat bezoekers van de websites overal bereid blijken hun persoonlijke loondata ter beschikking te stellen. Dat doen zij door een salarisenquête in te vullen. Als er voldoende gegevens binnen zijn, berekent loonwijzer het actuele loon per beroep en geeft dat online terug in de vorm van gratis salarischecks voor dat beroep.

 

Minimumloon en arbeidstijden

De loonwijzers onderscheiden zich ook door looninformatie voor de hele werkende bevolking en niet alleen voor de top in de arbeidsmarkt. In veel landen bestaat juist grote behoefte aan informatie over minimumlonen en wettelijke arbeidstijden. Dit duidt op stelselmatige onderbetaling en onbetaald overwerk. Nationale loonwijzers hebben die vraag naar arbeidsrechten opgepakt en geven nu in steeds meer landen ook deze informatie. Ook zullen vaker cao-lonen online worden gebracht.

Tip

U vindt hier de site van de loonwijzer.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.