Logo
  • Nieuws
  • 26 september 2014
  • Jorien Leendertse

HEMA-medewerkers krijgen nog steeds doorbetaald in pauzes

Wie bij de HEMA werkt, wordt nog altijd niet gekort tijdens de pauze. Het instemmingsverzoek van de werkgever om doorbetaalde pauzes af te schaffen per 1 oktober is door de ondernemingsraden van het distributiecentrum, de filialen en de bakkerijen van HEMA afgewezen.

Rondom het instemmingsverzoek van HEMA ontstond veel commotie. Een argument om de doorbetaalde pauzes af te schaffen was dat sommige andere bedrijven ook geen doorbetaalde pauzes hebben  en dat resultaatontwikkeling en omzet hieronder zouden lijden. Wegens de onvoldoende onderbouwing van het instemmingsverzoek wezen de ondernemingsraden het echter af. Daarnaast zouden medewerkers minder motivatie hebben om bij HEMA te blijven werken.

Meer arbeid voor hetzelfde loon

HEMA wil verder dat medewerkers twee tot vier uur meer gaan werken voor hetzelfde salaris, dit is 5 tot 10 procent. FNV Bondgenoten is het hier niet mee eens. De bond vindt dat HEMA-medewerkers al genoeg te verduren hebben gehad, aangezien de medewerkers nauwelijks loonsverhoging hebben gekregen en er al ruim een jaar geen cao meer is. Het FNV is blij dat de ondernemingsraden het niet eens waren met het voorstel om doorbetaalde pauzes af te schaffen.

OR Training voor HR: Omgaan met medezeggenschap

Adviesrecht or en instemmingsrecht or, wat is de rol van HR?

De training OR voor HR gaat in op de veranderingen bij medezeggenschap. Hoe gaat HR om met adviesrecht or en instemmingsrecht OR? Bij wet is geregeld dat werknemers zich met het beleid van de onderneming mogen bemoeien. Veel vragen over de werkwijze, betrokkenheid, instelling en kosten zorgen vaak onnodig tot wrijving met de ondernemingsraad. De positie van HR is in dit proces veranderd, wat moet HR weten? Meer informatie...

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.