Logo
  • Nieuws
  • 21 mei 2013
  • Mariel Hovemann

Detacheerder keert vakantiegeld uit in Bitcoins

IT-detacheerder Eliantie keert het vakantiegeld aan zijn personeel komende maand uit in Bitcoins zo meldt de Automatiseringsgids. Sinds 2010 is de detacheerder bezig met het ‘minen’ van Bitcoins. Inmiddels heeft het bedrijf een grote buffer om het vakantiegeld mee uit te keren.

Beeld Detacheerder keert vakantiegeld uit in Bitcoins

Bitcoin is een vorm van elektronisch geld. De BTC is geld waard omdat het moet worden gedolven, net als goud. Elke dag wordt een bepaalde hoeveelheid vrijgegeven aan mensen die de Bitcoin ‘minen’. Ofwel door de rekenkracht van computers in te zetten die zoeken naar het elektronische geld. BTC’s kunnen worden opgeslagen op een pc in de vorm van het wallet bestand of worden beheerd door een derde partij, de portemonneedienst. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een Bitcoinadres. In tegenstelling tot de meeste valuta is Bitcoin niet afhankelijk van het vertrouwen in een centrale uitgevende instelling.

Voordelen


Het personeel van de detacheerder was in eerste instantie niet al te enthousiast om BTC te ontvangen, maar na enkele informatieavonden zagen ze de voordelen ervan in aldus de Automatiseringsgids.

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.