Logo
  • Nieuws
  • 7 juli 2014
  • Mariel Hovemann

60 procent wil mobiele toegang voor verwerking reiskosten en declaraties

Reiskosten en declaraties behoren tot de moeilijkste te beheren financiële posten. Doordat deze kosten meestal pas achteraf en handmatig worden verwerkt in financiële systemen is er vaak geen actueel inzicht, weinig controle en is tijdige bijsturing haast onmogelijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Forrester Consulting, in opdracht van Concur.

Beeld 60 procent wil mobiele toegang voor verwerking reiskosten en declaraties

Forrester berekende dat bij 80 procent van de ondervraagde bedrijven gegevens over reiskosten en andere declaraties achteraf, handmatig worden doorgegeven, zelfs als er een geautomatiseerd systeem voor is. Hierdoor is er geen realtime inzicht in het uitgavenpatroon, en is tijdige bijsturing onmogelijk. De overgrote meerderheid geeft aan dat ze ook niet beschikken over systemen die hotelrekeningen en vervoerskosten direct kunnen verwerken, laat staan dat deze systemen mobiele toegang ondersteunen.

Realtime integratie 

Het rapport stelt tevens dat maar weinig bedrijven realtime inzicht in hun T&E-systemen hebben, omdat daarvoor realtime integratie met al hun leveranciers en reispartners nodig is. De data-integratie schiet bij 42 procent van de respondenten tekort. Zij zijn niet in staat data uit andere en externe systemen te halen. Hierdoor kost analyse van de uitgaven veel tijd en is het vaak onvolledig.

Van de ondervraagde bedrijven geeft 60 procent aan dat het wenselijk is om reiskosten en declaraties mobiel in te voeren en te verwerken. Dit is efficiënter, maar biedt ook meer controle en grip op de uitgaven.

Werkkostenregeling definitief per 1-1-2015

Uitstellen kan niet meer. De definitieve ingangsdatum voor de werkkostenregeling is 1 januari 2015. Het doorvoeren van de werkkostenregeling zal een financiële impact hebben op uw organisatie. Zorg dat u helemaal up-to-date bent en in staat bent om de financiële impact in kaart te brengen. Wellicht is het voordelig om nog te sleutelen aan de arbeidsvoorwaarden. Wees er dus op tijd bij en gebruik de komende maanden om actie te ondernemen en goed voorbereid te zijn! Meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.