Logo
  • Nieuws
  • 22 juli 2015
  • Bron: Regus

Flexibel werken vereist getrainde managers

Flexibel werken wordt wereldwijd omarmd door senior business professionals. 64 procent van de Nederlandse business professionals is van mening dat het senior management flexibel werken aanmoedigt. De meerderheid vindt dat werknemers beloond moeten worden voor hun prestaties, en niet voor de inspanning. Managers hebben wel een gerichte training nodig om succesvol hun team op afstand te kunnen begeleiden.

Beeld Flexibel werken vereist getrainde managers

Dit blijkt uit onderzoek van Regus, wereldwijd aanbieder van flexibele werkplekken. Het onderzoek vond plaats begin dit jaar en is uitgezet onder meer dan 44.000 senior business professionals in meer dan 100 landen. 78 procent van de Nederlandse respondenten is van mening dat managers een gerichte training nodig hebben om succesvol hun team op afstand te kunnen begeleiden. Goede communicatie is hierin het meest belangrijk: 70 procent geeft aan dat managers met teamleden op afstand een aantal keer per week met hen in contact moeten zijn. 84 procent zegt bovendien dat werknemers maandelijks een 1 op 1 gesprek met hun managers moeten hebben.

Controle

Uit het onderzoek komt tevens naar voren dat de werknemer bij flexibel werken rekening moet houden met controle op productiviteit:

  • 82 procent vindt dat werknemers die op afstand werken beloond moeten worden voor hun productiviteit en niet voor het aantal uren dat ze maken.
  • 57 procent denkt dat werknemers die op afstand werken rekening moeten houden met IT systemen die hun activiteit bijhouden.
  • 56 procent is van mening dat IT systemen ook gebruikt zouden moeten worden om de productiviteit van de werknemer bij te houden.

Flexibel werken trekt toptalent

68 procent van de respondenten van het onderzoek is van mening dat door een toenemend aanbod van flexibel werken top talent wordt aangetrokken. De business professional wordt een professionele werkplek dicht bij huis aangeboden waar hij rustig kan werken in een omgeving zonder afleiding. Hierdoor hij men minder tijd kwijt aan woon werkverkeer.

Jessika van Veen, algemeen directeur bij Regus: "Het werken op afstand is een trend. Al is het management in veel gevallen nog niet goed ingespeeld als het gaat om het meten van de productiviteit. Werknemers de kans geven om te werken vanuit een professionele omgeving die dichter bij huis ligt, verhoogt het werkplezier en de productiviteit lijdt er niet onder.’’

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.