Logo
  • Nieuws
  • 6 maart 2015
  • Bron: talentnaardetop.nl

Executive search organisaties tekenen code voor meer benoemingen topvrouwen

Dertien vooraanstaande executive search bureaus ondertekenden vandaag de Executive Search Code Talent naar de Top. De code is een initiatief van Stichting Talent naar de Top en heeft tot doel de benoemingen van topvrouwen in Nederland een impuls te geven.

Beeld Executive search organisaties tekenen code voor meer benoemingen topvrouwen

De ondertekening vond plaats op het Topontbijt van Talent naar de Top dat elk jaar ter ere van Internationale Vrouwendag wordt georganiseerd. De code werd ondertekend in aanwezigheid van diverse topvrouwen en topmannen van Nederlandse organisaties.

Diversiteit

Minister Jet Bussemaker (Emancipatie) is blij dat ook de werving- en selectiebureaus een constructieve bijdrage leveren om meer vrouwen aan de top te krijgen: "Er werken genoeg mannen in de top van het bedrijfsleven. Er is een goedgevulde topvrouwendatabase die direct een einde maakt aan het excuus dat er niet genoeg vrouwen zouden zijn. Vandaag zetten ook de recruiters een belangrijke stap. Meer diversiteit in de boardroom begint tenslotte met meer aandacht voor vrouwelijk talent in selectie- en sollicitatieprocedures. Door actief op zoek te gaan naar geschikte vrouwen en daarbij vooral niet alleen in eigen kring te blijven kijken. Zodat er op basis van een gevarieerde kandidatenlijst, met voldoende goede vrouwen en mannen, de beste keuze gemaakt kan worden."

Over de Code

Ondertekenaars van de Code committeren zich aan een actieve rol in het benoemingsproces van hun opdrachtgevers om vrouwen in topposities te bevorderen. De Code omvat negen principes waaronder het streven naar een minimum percentage vrouwen op ‘long lists’ en het goed begeleiden van de vrouwelijke kandidaten in het gehele proces.De Code is vrijwillig, zelfregulerend en relevant voor alle bedrijven die actief zijn op het gebied van recruitment op senior niveau. De code is nieuw in Nederland en is afgeleid van het reeds succesvol gebleken initiatief van Lord Davies in het Verenigd Koninkrijk.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.