Logo
  • Nieuws
  • 21 november 2014
  • Foto: Marcel Israel

AS Watson en St Jansdal winnen vakprijzen voor personeelsbeleid

AS Watson en Ziekenhuis St Jansdal zijn uitgeroepen tot respectievelijk winnaars van de HR Proffie beleidsprijs 2014 en de HR Proffie Veerkrachtprijs 2014. Het is de elfde keer dat de vakprijs voor excellent personeelsbeleid is uitgereikt.

Beeld AS Watson en St Jansdal winnen vakprijzen voor personeelsbeleid

De overige finalisten waren Hutten, ProRail, CleanLease en Imtech. AS Watson - bekend van onder meer detailhandelsformules als Kruidvat en ICI Paris XL - heeft aangetoond een inspirerend en doeltreffend HR-beleid te voeren dat bijdraagt aan het succes van de organisatie. "Alledrie de genomineerden blonken uit in aandacht voor en ondersteuning van de medewerkers. Maar AS Watson is verder en heeft in het echt laten zien wat het resultaat is. De organisatie heeft een switch gemaakt van sturen op kennis naar sturen op houding en gedrag. Zij heeft dit uitstekend toegespitst naar de verschillende formules," aldus de jury.

Winnaar van de HR Proffie Veerkrachtprijs 2014 is Ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk. Een organisatie die ondanks druk van buitenaf op eigenheid blijft scoren tegen de fusiegolf in. "De ambitie van HR om een hogere patiënttevredenheid door gedragsverandering van alle medewerkers op alle niveaus te verkrijgen hebben ze in de praktijk behaald. Meer dan de helft van de patiënten beloont de zorg met een 9 of 10," aldus de jury.

De winnaars van de HR Proffie vakprijzen kunnen zich een jaar lang met recht profileren als organisaties met het beste track record op het terrein van personeelsmanagement.

Krachtig HR-beleid

In een volle Hal 4.1 in Rotterdam zijn tijdens een spraakmakend en exclusief HR-event met als thema 'HR Analytics de reddingsboei of de doodsteek voor HR?' deze prestigieuze vakprijzen uitgereikt. Krachtig HR-beleid is een essentieel onderdeel voor succesvolle organisaties. Eén keer per jaar zet de HR Proffie succesvolle HR-afdelingen in de spotlights. Het HR Proffie event is een jaarlijkse traditie geworden van de organisatoren Berenschot, Tempo-Team, HR Strategie en NVP, waarbij HR-professionals het vak en de geleverde prestaties van het afgelopen jaar vieren. 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.