Logo
  • Nieuws
  • 10 juli 2015
  • Bron: RaymakersvdBruggen

Positieve ontwikkelingen in de HR arbeidsmarkt

De HR arbeidsmarkt laat een positieve ontwikkeling zien. In de laatste vier kwartalen stijgt het aantal vacatures gemiddeld met bijna 30 procent (zie noot). In het tweede kwartaal van 2015 is de grootste stijging waarneembaar in zowel de totale Nederlandse arbeidsmarkt, alsook binnen het HR vakgebied. Ten opzichte van het tweede kwartaal in 2014 kan een vacaturegroei worden herkend van 34 procent. Hiermee verbetert de arbeidsmarkt voor de HR sterk.

Onderstaand wordt de groei of daling van het aantal vacatures op kwartaalbasis weergegeven in verhouding met het hetzelfde kwartaal van het jaar daarvoor. Na een periode van krimp is er duidelijk een kantelpunt eind 2013 (zie de grafiek); vanaf Q4 2013 is weer een toename van het aantal vacatures in zowel de HR arbeidsmarkt als de totale Nederlandse arbeidsmarkt.

Ten opzichte van de totale Nederlandse arbeidsmarkt reageert de vraag op de HR arbeidsmarkt sterker, zowel in positieve als negatieve zin. In een opgaande markt groeit het HR vakgebied sterker dan gemiddeld, bij een neergaande markt, krimpt het vakgebied harder.

Stijgende vraag recruiters

Het herstel van de vraag wordt nog beter geïllustreerd door in te zoomen op specifieke functies
binnen het HR vakgebied. In grafiek 2 wordt een overzicht gegeven van de meest gevraagde
functies (op basis van totaal 35 HR functies) in het tweede kwartaal van dit jaar. Hoe groter de
bol, des te groter is het volume in de vraag.

Voor bijna alle functies groeit de vraag in het tweede kwartaal 2015 t.o.v. Q2 2014, behalve voor de adviseur personeelsorganisatie. Een jaar geleden zagen we daar nog groei, maar dit jaar een lichte daling. De hardste groei is zichtbaar in functies die gericht zijn op het aannemen van 
personeel. De vraag naar Adviseur Werving & Selectie, Manager Werving & Selectie en Recruiters stijgen hard met respectievelijk 70, 53 en 51 procent. Ook naar loopbaancoaches is weer een stijgende vraag. Waar in kwartaal 1 geen groei in vraag naar loopbaancoaches was, laat kwartaal 2 een stijging van 36 procent zien. Het aantal vacatures voor personeelszaken en administratie stijgen relatief het minst en zullen, indien de ontwikkelingen aanhouden, het lastiger krijgen op de arbeidsmarkt

Noot: De vraagzijde van de arbeidsmarkt wordt gemeten aan de hand van het aanbod van vacatures. Dit betreft het aantal unieke online vacatures in dat kwartaal. Deze worden gemeten op basis van de vacaturetellingen uit Jobfeed.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.