Logo
  • Nieuws
  • 22 augustus 2013
  • anoniem

Abbe Luersman nieuwe Chief HR Officer Ahold

Ahold heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Abbe Luersman als Chief Human Resources Officer met ingang van 1 november 2013. Met haar benoeming is het Executive Committee compleet.

Abbe rapporteert aan CEO Dick Boer en zij maakt deel uit van het nieuw opgerichte Executive Committee (ExCo).

CEO Dick Boer: "We zijn blij met de komst van zo'n internationale HR-expert met scherp zakelijk inzicht. We kunnen onze Reshaping Retail-strategie alleen maar succesvol uitvoeren met het juiste talent in ons bedrijf. De ervaring die Abbe heeft opgedaan met HR-programma's ter ondersteuning van bedrijfstransformaties in zowel de Verenigde Staten als Europa is niet alleen indrukwekkend maar voor Ahold ook zeer waardevol."

Abbe Luersman heeft de Amerikaanse nationaliteit en is in 1967 geboren. Zij is haar loopbaan in 1991 bij Whirlpool Corporation begonnen. Na 16 succesvolle jaren maakte zij in 2007 de overstap naar Unilever. In haar laatste functie was zij verantwoordelijk voor Human Resources bij Unilever Europa. Abbe brengt jarenlange, wereldwijde ervaring met haar mee op het gebied van HR strategie en uitvoering, talent management en ontwikkeling, en organisatorische transformatie.

Met de benoeming van Abbe is de nieuwe topstructuur afgerond die Ahold in juni heeft aangekondigd. De nieuwe ExCo, waarin de leiders van de bedrijfsonderdelen en functies op het hoogste niveau zijn vertegenwoordigd, vereenvoudigt de bestuursstructuur en het besluitvormingsproces in de uitvoering van de Reshaping Retail-strategie.

De ExCo start per 1 september en bestaat uit de volgende leden:

  1. Chief Executive Officer Dick Boer
  2. Chief Financial Officer Jeff Carr
  3. Chief Operating Officer Ahold USA James McCann
  4. Chief Operating Officer Ahold Europe Sander van der Laan
  5. Chief Corporate Governance Counsel Lodewijk Hijmans van den Bergh
  6. Chief Commercial Officer Hanneke Faber
  7. Chief Human Resourcer Officer Abbe Luersman

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.