HR-afdeling

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Heeft u de ideale HR-fte-ratio?

De HR-fte-ratio drukt uit hoeveel medewerkers in de organisatie bediend worden door één fte (van 40 uur) in de HR-functie.
1

Actueel

 • Nieuws

  Heeft u de ideale HR-fte-ratio?

  De HR-fte-ratio is een goede maatstaf voor de efficientie van uw HR-functie. De HR-fte-ratio drukt uit hoeveel medewerkers in de organisatie bediend worden door één fte (van 40 uur) in de HR-functie. Weet uw wat de ideale verhouding hiervoor is?

  28 juli 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
 • Nieuws

  Meer 'lijn' betekent ook meer HR

  HR in de lijn leggen is al jaren het pleidooi in veel organisaties. En dit moet dan weer leiden tot minder HR-bezetting, ofwel een hogere HR-fte-ratio. In de praktijk blijkt echter het tegendeel waar: hoe meer managers, hoe meer HR-ondersteuning er nodig is.

  3 augustus 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
 • Nieuws

  Positieve ontwikkelingen in de HR arbeidsmarkt

  De HR arbeidsmarkt laat een positieve ontwikkeling zien. In de laatste vier kwartalen stijgt het aantal vacatures gemiddeld met bijna 30 procent (zie noot). In het tweede kwartaal van 2015 is de grootste stijging waarneembaar in zowel de totale Nederlandse arbeidsmarkt, alsook binnen het HR vakgebied. Ten opzichte van het tweede kwartaal in 2014 kan een vacaturegroei worden herkend van 34 procent. Hiermee verbetert de arbeidsmarkt voor de HR sterk.

  10 juli 2015
  Topic: 
 • Opinie

  Tips voor effectieve interne HR-communicatie

  Van alle beroepen heeft Human Resources te maken met de meest uitdagende en variërende vormen van communicatie. Wij, HR-professionals, moeten meester zijn in overtuigingskracht tijdens het werven van nieuw personeel, moeten empathie hebben voor arbeidsverhoudingen en genuanceerd omgaan met de communicatie naar werknemers. Ook moeten we effectieve trainingen kunnen ontwerpen en in staat zijn de complexe compensatiestructuren en secundaire arbeidsvoorwaarden te vereenvoudigen.
  23 juli 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Genomineerden voor Beste Werkgevers Awards 2015 bekend

  De 100 organisaties die kans maken op de titel 'Beste Werkgever van Nederland' zijn bekend. De genomineerden zijn onderverdeeld in organisaties met meer en organisaties met minder dan 1000 medewerkers. De winnaars zullen dinsdag 6 oktober bekend worden gemaakt.

  15 juli 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  'Ik ben altijd bezig om me verder te ontwikkelen'

  Ze deed mee aan de HR Challenge om haar kennis te testen. "En om die te vergelijken met anderen natuurlijk. Ik wist niet eens dat er een prijs aan de Challenge verbonden was! Het bericht dat ik de kwartaalwinnares ben kwam dan ook als een verrassing."

  4 juni 2015
  Door: 
  Nel van Holst ADP
  Topic: 
 • Nieuws

  Wat is de toekomst van HR?

  Hoe zien de organisatie en medewerker van de toekomst eruit? En wat betekent dit voor HR als functie? Tijdens een rondetafelgesprek na afloop van de Beter Ondernemen Show afgelopen maand werd hierover gediscussieerd tussen Peter van Uhm, Bas van der Veldt, Bart Hufen en Peter van den Hout onder leiding van presentator Bas Westerweel.

  22 april 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Hannet Wolff HR-manager Gul

  Met de komst van Hannet wil Gul de leidinggevenden binnen de organisatie ondersteunen in de ontwikkeling van het menselijk kapitaal zodat ze voorop lopen in de ontwikkelingen binnen het facilitaire werkveld. Daarnaast willen ze de diversiteit binnen het medewerkersbestand verbeteren ten gunste van de kwetsbare groep werkzoekenden zoals bedoeld binnen de participatiewetgeving.

  22 mei 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  De HR-markt zit in de lift

  De vraag naar P&O’ers stijgt al 6 kwartalen, met name de vraag naar recruiters. Ten opzichte van het eerste kwartaal in 2014 is deze groei zelfs 50 procent. Dit blijkt uit het Onderzoek Arbeidsmarktontwikkelingen Q1 van RaymakersvdBruggen en de Intelligence Group.

  17 april 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Grotere kans op naheffing na afschaffing VAR

  In een brief aan de Tweede Kamer schrijft staatsecretaris van Rijn dat de Belastingdienst vanaf 1 januari 2016, als modelovereenkomsten de VAR gaan vervangen, meer speelruimte heeft om opdrachtgevers van zzp’ers naheffingen loonbelasting en premies werknemersverzekeringen op te leggen.

  21 mei 2015
  Door: 
  Lianne Bouman
  Topic: 

Partners