HR-afdeling

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

★ HR Challenge: Laatste kans op finaleplaats! ★

De aller-, allerlaatste ronde van de HR Challenge is gestart! Dus speel direct mee en maak kans op een plek in de finale.
1

Actueel

 • Nieuws

  Heeft u de ideale HR-fte-ratio?

  De HR-fte-ratio is een goede maatstaf voor de efficientie van uw HR-functie. De HR-fte-ratio drukt uit hoeveel medewerkers in de organisatie bediend worden door één fte (van 40 uur) in de HR-functie. Weet uw wat de ideale verhouding hiervoor is?

  28 juli 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
 • Opinie

  Moet HR zichzelf opnieuw uitvinden?

  'It's time to blow up HR and build something new.' Zo luidt de schreeuwende covertekst van de zomereditie van Harvard Business Review. In het betreffende artikel legt de Amerikaanse professor Peter Cappelli uit waar HR zich de komende tijd écht mee bezig zou moeten houden.
  5 augustus 2015
  Topic: 
  1 favoriet
 • Nieuws

  ★ HR Challenge: Laatste kans op plek in de finale! ★

  De aller-, allerlaatste ronde van de HR Challenge is gestart! Dus speel direct mee en maak kans op die €1.000 en een plek in de finale.

  24 augustus 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Wie heeft het beste HR-beleid van Nederland?

  Al meer dan een decennium gaat de HR Proffie jury jaarlijks op zoek naar het beste HR-beleid in Nederland. Eerdere winnaars zijn onder meer Pon, FrieslandCampina, Hero, Scania en A.S. Watson. Wilt u zich met uw HR-beleid aansluiten bij deze illustere rij van winnaars, meld u dan aan als deelnemer voor de HR Proffie 2015.

  12 augustus 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Positieve ontwikkelingen in de HR arbeidsmarkt

  De HR arbeidsmarkt laat een positieve ontwikkeling zien. In de laatste vier kwartalen stijgt het aantal vacatures gemiddeld met bijna 30 procent (zie noot). In het tweede kwartaal van 2015 is de grootste stijging waarneembaar in zowel de totale Nederlandse arbeidsmarkt, alsook binnen het HR vakgebied. Ten opzichte van het tweede kwartaal in 2014 kan een vacaturegroei worden herkend van 34 procent. Hiermee verbetert de arbeidsmarkt voor de HR sterk.

  10 juli 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Wat is de toekomst van HR?

  Hoe zien de organisatie en medewerker van de toekomst eruit? En wat betekent dit voor HR als functie? Tijdens een rondetafelgesprek na afloop van de Beter Ondernemen Show afgelopen maand werd hierover gediscussieerd tussen Peter van Uhm, Bas van der Veldt, Bart Hufen en Peter van den Hout onder leiding van presentator Bas Westerweel.

  22 april 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Meer 'lijn' betekent ook meer HR

  HR in de lijn leggen is al jaren het pleidooi in veel organisaties. En dit moet dan weer leiden tot minder HR-bezetting, ofwel een hogere HR-fte-ratio. In de praktijk blijkt echter het tegendeel waar: hoe meer managers, hoe meer HR-ondersteuning er nodig is.

  3 augustus 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
 • Nieuws

  'Ik ben altijd bezig om me verder te ontwikkelen'

  Ze deed mee aan de HR Challenge om haar kennis te testen. "En om die te vergelijken met anderen natuurlijk. Ik wist niet eens dat er een prijs aan de Challenge verbonden was! Het bericht dat ik de kwartaalwinnares ben kwam dan ook als een verrassing."

  4 juni 2015
  Door: 
  Nel van Holst ADP
  Topic: 
 • Opinie

  Tips voor effectieve interne HR-communicatie

  Van alle beroepen heeft Human Resources te maken met de meest uitdagende en variërende vormen van communicatie. Wij, HR-professionals, moeten meester zijn in overtuigingskracht tijdens het werven van nieuw personeel, moeten empathie hebben voor arbeidsverhoudingen en genuanceerd omgaan met de communicatie naar werknemers. Ook moeten we effectieve trainingen kunnen ontwerpen en in staat zijn de complexe compensatiestructuren en secundaire arbeidsvoorwaarden te vereenvoudigen.
  23 juli 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Xerox stelt Piet-Jan van Gerwen verantwoordelijk voor Human Capital Services EMEA

  Xerox heeft Piet-Jan van Gerwen (55) benoemd tot Vice President Human Capital Services (HCS) EMEA. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de uitrol van de HR-oplossingen van Xerox binnen Europa. Hieronder vallen de diensten HR-outsourcing, HR-learning en Total Benefits. Tevens is hij het directe aanspreekpunt voor de 600 HCS-medewerkers binnen Europa. Piet-Jan legt verantwoording af aan Mark E. Hill, Group Executive HRS Capability.

  31 augustus 2015
  Topic: 

Partners