HR-afdeling

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Actueel

 • Nieuws

  'HR als dokter van de organisatie'

  "HR is niet 'lichaamseigen' en maakt geen deel uit van de kern van de organisatie. Alleen als er dingen fout gaan wordt de hulp van HRM'ers ingeroepen, waarbij ze optreden als een soort dokter." Dit zei de Braziliaanse topondernemer Ricardo Semler onlangs tijdens zijn bezoek aan Nederland.

  18 augustus 2014
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
 • Nieuws

  Nederland krijgt Certified HR Professional

  Vanaf april krijgt Nederland de beschikking over een eigen certificering voor HRM’ers: de Certified HR Professional (CHRP). De certificaten worden verstrekt door de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP).

  31 maart 2014
  Door: 
  Mariel Hovemann
  Topic: 
 • Nieuws

  Aldi zet HRM-afdeling op

  Supermarktketen Aldi gaat werken aan een betere interne communicatie met de medewerkers. In samenhang daarmee gaat het bedrijf een HRM-afdeling opzetten, uniek in de geschiedenis van het concern. Dat bleek tijdens de presentatie van het plan van aanpak door de hoofddirectie van Aldi aan de Inspectie SZW en de vakbonden. In de verbeterplannen participeert ook CNV Dienstenbond. CNV-onderhandelaar Roos Rahimi: “We gaan samen met Aldi werken aan verbeteringen. We willen de medewerkers hier zelf nadrukkelijk bij betrekken. Wij gaan er vervolgens op toezien dat de verbetervoorstellen concrete uitwerkingen krijgen op de werkvloer.”

  2 juli 2014
  Topic: 
 • Nieuws

  HR-specialisten gewild

  De eerste twee maanden van 2014 is de vraag naar HR-professionals gestegen met 25 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Met name de overheid laat een sterk toenemende vraag zien naar HR-professionals. Dit blijkt uit de analyse Trends en ontwikkelingen op de HR-arbeidsmarkt van Yacht.

  11 maart 2014
  Topic: 
 • Nieuws

  HR Proffie 2014: zet uw HR-beleid in de spotlights

  Elk jaar gaat de HR Proffie jury op zoek naar het beste HR-beleid in Nederland. Om uiteindelijk ‘the best-of-the-best’ te waarderen met de HR Proffie Awards. Dat is een mooi en inspirerend proces, want alleen het meedoen geeft al veel energie. En het is goed voor de positie van HR. Het geeft focus, maakt scherp en het draagt bij aan het positieve corporate imago van uw organisatie. En misschien nog wel belangrijker: het voedt de interne trots. Meld u nu aan voor de HR Proffie!

  14 mei 2014
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
 • Achtergrond

  HR moet taal van Finance leren

  HR-professionals dienen in de taal van Finance het belang van HR-onderwerpen uit te drukken. Bovendien is het zaak dat deze onderwerpen waar mogelijk op de financiële balans komen en moet HR aangeven welke return on investment investeringen in deze onderwerpen opleveren. Wanneer dit niet gebeurt, zo stellen Johan van Dam en Hans van der Spek van Berenschot, trekt Finance deze onderwerpen steeds meer naar zich toe.
  Topic: 
 • Achtergrond

  Professionalisering van de HR-functie

  Oeps. Bericht in de media: ING schrapt de helft van het aantal functies voor HR-professionals. Het zal niet overal zo dramatisch zijn, maar de boodschap is helder: HR is als discipline niet onmisbaar en onaantastbaar en de HR-professional kan alleen overleven als hij/zij zich conform de wetten van Darwin aanpast.
  Topic: 
 • Nieuws

  Talent management professional in the spotlight: Yaprak Michel

  Yaprak Michel een HR professional van de wereld vertelt haar verhaal. 

  2 juni 2014
  Door: 
  anoniem
  Topic: 
 • Nieuws

  HR-interimmer van de maand: Raymond Everling

  Raymond Everling heeft 15 jaar ervaring als interim HR business partner bij diverse multinationals, waaronder Pfizer, Aon, Volvo Group en Allianz.

  3 maart 2014
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
 • Nieuws

  Melanie Koelemaij directeur HR bij Tempo-Team

  Melanie Koelemaij volgt Suzanne Jungjohann op als directeur HR bij Tempo-Team. Jungjohann vervult inmiddels een internationale rol bij Randstad.

  24 januari 2014
  Door: 
  anoniem
  Topic: 

Partners