HR-afdeling

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Top 5 HR-prio’s voor 2015

Welke prioriteiten heeft HR op de agenda staan voor 2015? Waar gaat de meeste aandacht naar uit en wat gaat daar in de praktijk van terechtkomen?

AS Watson en St Jansdal winnen HR Proffie

AS Watson en Ziekenhuis St Jansdal zijn uitgeroepen tot respectievelijk winnaars van de HR Proffie beleidsprijs 2014 en de HR Proffie Veerkrachtprijs 2014.
1
2

Actueel

 • Nieuws

  Top 5 HR-prio’s voor 2015

  Welke prioriteiten heeft HR op de agenda staan voor 2015? Waar gaat de meeste aandacht naar uit en wat gaat daar in de praktijk van terechtkomen? HR Praktijk heeft de uitkomsten van diverse onderzoeken voor u geanalyseerd en een top 5 van HR-prio’s voor u opgesteld.

  15 december 2014
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
  1 favoriet
 • Opinie

  Groeien als bedrijf met een platte structuur: hoe doe je dat?

  Een extreem platte organisatie, geen HR-afdeling en een hoge behoefte aan ervaring en talent. Hoe kun je als bedrijf met een horizontale structuur en een hoge eis aan ervaring in een 'war for talent', toch de juiste mensen aantrekken? Wij hebben er iets op gevonden. Een op maat gemaakt traject voor young professionals dat het nét ietsje anders wil aanpakken.
  18 december 2014
  Topic: 
 • Nieuws

  Top 10 best gelezen HR-berichten van 2014

  Wat hield de gemoederen bezig in 2014? Vooral de wetgeving voor 2015. Het kabinet zat niet stil. De Wet werk en zekerheid, de Werkkostenregeling, de transitievergoeding, de Participatiewet ze komen allemaal voor in de top 10 best gelezen HR-berichten van 2014.

  19 december 2014
  Door: 
  Mariel Hovemann
  Topic: 
 • Nieuws

  Driessen HRM wint ‘Best Managed Company’ en FD Gazelle

  Driessen HRM is voor het vijfde jaar op rij verkozen tot ‘Best Managed Company’. Daarnaast ontving Driessen ook voor het vijfde achtereenvolgende jaar opnieuw de titel FD Gazelle. Met deze twee titels hoort het bedrijf ook dit jaar weer tot één van de best geleide en snelst groeiende organisaties van Nederland.

  16 december 2014
  Topic: 
 • Opinie

  HRM in 2015 (en verder)

  Wet maatschappelijke ondersteuning, Participatiewet, Wet werk en zekerheid. Volgend jaar gaat er heel wat veranderen op het gebied van wet- en regelgeving, op terreinen waar HR-professionals traditioneel hun handen aan vol hebben.
  3 december 2014
  Topic: 
 • Achtergrond

  ‘De visie op leren en ontwikkelen is fundamenteel veranderd’

  Tijdens het HR Proffie-event op 20 november is Ziekenhuis St Jansdal winnaar geworden van de HR Proffie Veerkrachtprijs voor de getoonde veerkracht in moeilijke (economische) omstandigheden. Hoe werken zij in de praktijk? Een interview met Carla de Meijer-Heijser, manager HR van het ziekenhuis.
  Topic: 
 • Nieuws

  Waar liggen de grenzen voor HR-automatisering en -outsourcing?

  Door de toenemende automatisering en outsourcing staan steeds meer (kantoor)banen onder druk. Dit laat ook de HR-afdeling niet onberoerd. Wat betekent dit voor uw HR-taken? Wat valt er nog uit te besteden en waar liggen de grenzen?

  4 december 2014
  Topic: 
 • Nieuws

  AS Watson en St Jansdal winnen vakprijzen voor personeelsbeleid

  AS Watson en Ziekenhuis St Jansdal zijn uitgeroepen tot respectievelijk winnaars van de HR Proffie beleidsprijs 2014 en de HR Proffie Veerkrachtprijs 2014. Het is de elfde keer dat de vakprijs voor excellent personeelsbeleid is uitgereikt.

  21 november 2014
  Door: 
  Foto: Marcel Israel
  Topic: 
 • Nieuws

  Finalisten HR Proffie voor excellent personeelsbeleid bekend

  De finalisten van twee van de belangrijkste prijzen in HR-land zijn bekend. Voor de prijs voor het beste HR-beleid zijn dat ProRail, Hutten en AS Watson. Voor de prijs voor de meest veerkrachtige HR-aanpak zijn St. Jansdal Ziekenhuis, Imtech en CleanLease doorgedrongen tot de finale.

  28 oktober 2014
  Topic: 
 • Opinie

  De HR-afdeling verdwijnt!

  Bernard Marr, een bekende spreker en goeroe op HR-gebied, betoogde onlangs in een column dat organisaties geen HR-afdeling meer nodig hebben. En hij heeft gelijk! De HR-afdeling gaat verdwijnen!
  11 september 2014
  Topic: 

Partners