HR-afdeling

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Actueel

 • Nieuws

  De HR-markt zit in de lift

  De vraag naar P&O’ers stijgt al 6 kwartalen, met name de vraag naar recruiters. Ten opzichte van het eerste kwartaal in 2014 is deze groei zelfs 50 procent. Dit blijkt uit het Onderzoek Arbeidsmarktontwikkelingen Q1 van RaymakersvdBruggen en de Intelligence Group.

  17 april 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Top 5 HR-prio’s voor 2015

  Welke prioriteiten heeft HR op de agenda staan voor 2015? Waar gaat de meeste aandacht naar uit en wat gaat daar in de praktijk van terechtkomen? HR Praktijk heeft de uitkomsten van diverse onderzoeken voor u geanalyseerd en een top 5 van HR-prio’s voor u opgesteld.

  15 december 2014
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
  1 favoriet
 • Nieuws

  Jim van der Wardt benoemd tot HR Director SAP Nederland

  Jim van der Wardt (1975) is benoemd tot Human Resources Director van SAP Nederland. Van der Wardt wordt verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en uitvoeren van de HR-strategie. Het continueren van een inspirerend en duurzaam werkklimaat met vrijheid en ruimte voor talentontwikkeling zijn hierbij belangrijke aandachtsgebieden.

  8 april 2015
  Door: 
  Hilal Dilmac
  Topic: 
 • Nieuws

  Het model van Ulrich: de vier rollen van HR

  De Amerikaanse professor Dave Ulrich onderscheidt in zijn standaardwerk Human Resource Champions vier rollen voor HR. Het boek heeft internationaal grote impact gehad op het denken over en beoordelen van de rol, de bijdragen en de toegevoegde waarde van HR in organisaties. De door hem geschetste rollen van 'HR-strateeg en HR-businesspartner' zijn voor vele vakgenoten het ideaalbeeld geworden waar men zich graag aan spiegelt.

  1 februari 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
  Topic: 
 • Nieuws

  HR kan verruiming budget tegemoet zien, vooral voor verandermanagement

  De veelvoud aan veranderingstrajecten in organisaties in goede banen leiden is prioriteit nummer één voor HR-afdelingen dit jaar. Een vergelijkbare prioriteit heeft het verbeteren van de kwaliteit van leiderschap en management. En voor dit alles kunnen veel HR-afdelingen een verruiming van hun budget tegemoet zien.

  26 maart 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Top 10 best gelezen HR-berichten van 2014

  Wat hield de gemoederen bezig in 2014? Vooral de wetgeving voor 2015. Het kabinet zat niet stil. De Wet werk en zekerheid, de Werkkostenregeling, de transitievergoeding, de Participatiewet ze komen allemaal voor in de top 10 best gelezen HR-berichten van 2014.

  19 december 2014
  Door: 
  Mariel Hovemann
  Topic: 
  1 favoriet
 • Opinie

  HRM in 2015 (en verder)

  Wet maatschappelijke ondersteuning, Participatiewet, Wet werk en zekerheid. Volgend jaar gaat er heel wat veranderen op het gebied van wet- en regelgeving, op terreinen waar HR-professionals traditioneel hun handen aan vol hebben.
  3 december 2014
  Topic: 
 • Opinie

  HR-studie: Mijn verwachtingen en start van periode 1

  Iets met personeelszaken, management en met mensen werken. Dat was al snel waar ik aan dacht toen ‘men’ me vertelde over het vakgebied HRM. Na mijn besluit weer te gaan studeren en de daarbij behorende zoektocht naar ‘wat’ ik dan zou willen studeren stuitte ik dus op HRM. Ik ben me gaan verdiepen in de studie die aangeboden werd op NHL-hogeschool.
  30 december 2014
  Topic: 
 • Achtergrond

  ‘De visie op leren en ontwikkelen is fundamenteel veranderd’

  Tijdens het HR Proffie-event op 20 november is Ziekenhuis St Jansdal winnaar geworden van de HR Proffie Veerkrachtprijs voor de getoonde veerkracht in moeilijke (economische) omstandigheden. Hoe werken zij in de praktijk? Een interview met Carla de Meijer-Heijser, manager HR van het ziekenhuis.
  Topic: 
 • Opinie

  HR op de divan: ‘De directeur mijdt mij’

  Als HR-manager houd u zich bezig met complexe vraagstukken in complexe krachtenvelden. Leg uw dilemma aan mij voor.
  5 maart 2015
  Topic: 

Partners