HR-afdeling

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Booking.com wint HR Proffie 2015

Booking.com is uitgeroepen tot winnaar van de HR Proffie beleidsprijs 2015.

HR Manager Christa de Bruijn wint HR Challenge 2015

Na een spannende finale is Christa de Bruijn, HR Manager bij Conclusion Smart Retail Centre, winnaar van de HR Challenge 2015.
1
2

Actueel

 • Nieuws

  Heeft u de ideale HR-fte-ratio?

  De HR-fte-ratio is een goede maatstaf voor de efficientie van uw HR-functie. De HR-fte-ratio drukt uit hoeveel medewerkers in de organisatie bediend worden door één fte (van 40 uur) in de HR-functie. Weet uw wat de ideale verhouding hiervoor is?

  30 oktober 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
 • Nieuws

  Booking.com wint HR Proffie 2015

  Booking.com is uitgeroepen tot winnaar van de HR Proffie beleidsprijs 2015. De boekingssite heeft aangetoond een inspirerend en doeltreffend HR-beleid te voeren dat bijdraagt aan het succes van de organisatie. En heeft dit gedaan door als groot bedrijf ‘klein’ te blijven.

  13 november 2015
  Topic: 
 • Opinie

  Bijspijkeren technische kennis HR-manager blijkt schot in de roos

  Als de practicumruimte van ROVC, opleider in techniek, ineens zwart ziet van de vrouwen, dan weet je dat het geen reguliere cursusdag is. Donderdag 15 oktober was zo’n dag. Reden? De workshop Techniek voor HR.
  3 november 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  HR Manager Christa de Bruijn wint HR Challenge 2015

  Na een spannende finale is Christa de Bruijn, HR Manager bij Conclusion Smart Retail Centre, winnaar van de HR Challenge 2015. De HR Challenge is een initiatief van HR- en salarisdienstverlener ADP en HR Praktijk waarbij Nederlandse HR-professionals de strijd met elkaar aangaan. De finale vond plaats in HAL4 Rotterdam.

  7 oktober 2015
  Topic: 
 • Opinie

  Moet HR zichzelf opnieuw uitvinden?

  'It's time to blow up HR and build something new.' Zo luidt de schreeuwende covertekst van de zomereditie van Harvard Business Review. In het betreffende artikel legt de Amerikaanse professor Peter Cappelli uit waar HR zich de komende tijd écht mee bezig zou moeten houden.
  5 augustus 2015
  Topic: 
  1 favoriet
 • Nieuws

  Positieve ontwikkelingen in de HR arbeidsmarkt

  De HR arbeidsmarkt laat een positieve ontwikkeling zien. In de laatste vier kwartalen stijgt het aantal vacatures gemiddeld met bijna 30 procent (zie noot). In het tweede kwartaal van 2015 is de grootste stijging waarneembaar in zowel de totale Nederlandse arbeidsmarkt, alsook binnen het HR vakgebied. Ten opzichte van het tweede kwartaal in 2014 kan een vacaturegroei worden herkend van 34 procent. Hiermee verbetert de arbeidsmarkt voor de HR sterk.

  10 juli 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Wie heeft het beste HR-beleid van Nederland?

  Al meer dan een decennium gaat de HR Proffie jury jaarlijks op zoek naar het beste HR-beleid in Nederland. Eerdere winnaars zijn onder meer Pon, FrieslandCampina, Hero, Scania en A.S. Watson. Wilt u zich met uw HR-beleid aansluiten bij deze illustere rij van winnaars, meld u dan aan als deelnemer voor de HR Proffie 2015.

  12 augustus 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  ★ HR Challenge: Laatste kans op plek in de finale! ★

  De aller-, allerlaatste ronde van de HR Challenge is gestart! Dus speel direct mee en maak kans op die €1.000 en een plek in de finale.

  24 augustus 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  'Ik ben altijd bezig om me verder te ontwikkelen'

  Ze deed mee aan de HR Challenge om haar kennis te testen. "En om die te vergelijken met anderen natuurlijk. Ik wist niet eens dat er een prijs aan de Challenge verbonden was! Het bericht dat ik de kwartaalwinnares ben kwam dan ook als een verrassing."

  4 juni 2015
  Door: 
  Nel van Holst ADP
  Topic: 
 • Nieuws

  Meer 'lijn' betekent ook meer HR

  HR in de lijn leggen is al jaren het pleidooi in veel organisaties. En dit moet dan weer leiden tot minder HR-bezetting, ofwel een hogere HR-fte-ratio. In de praktijk blijkt echter het tegendeel waar: hoe meer managers, hoe meer HR-ondersteuning er nodig is.

  3 augustus 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 

Partners