Logo
  • Nieuws
  • 27 augustus 2015
  • Jesper van Wijk
  • Bron: Nu.nl

Zowel hybride als volledig elektrische auto’s worden duurder

De komende jaren worden plug-in hybrides een stuk duurder in de autobelasting. Dit blijkt uit een tabel die dinsdag naar de Tweede Kamer is gestuurd door staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes, meldt Nu.nl

De regeling geldt ook voor auto’s die op benzine werken, maar ook opgeladen kunnen worden met een accu. Een voorbeeld hiervan is de Volvo V60 Diesel plug-in. De aanschafbelasting voor deze auto gaat van 463 euro naar ruim 2.700 euro. Daarnaast worden in de periode tot 2020 ook de BMW i3, de Mitsubishi Outlander, de Toyota Prius en de Mercedes S500 allemaal duurder.

Volledig elektrisch

Ook de bijtelling voor volledig elektrische auto’s gaat omhoog in de komende jaren. Voor de aanschaf van deze auto’s hoeft geen aanschafbelasting (bpm) of motorrijtuigenbelasting voor worden betaald. Daarentegen gelden de fiscale voordelen voor nieuwe leaserijders tot een maximum van 50.000 euro.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.