Logo
  • Nieuws
  • 15 april 2015
  • Bron: ITmobile

Wat u kunt doen aan een inefficiënt wagenpark

Veel organisaties kampen met een inefficiënt wagenpark: auto’s die stil blijven staan of juist teveel kilometers maken. Tegelijkertijd leidt de deeleconomie ertoe dat initiatieven als Greenwheels, Car2Go en Snappcar als paddenstoelen uit de grond schieten. Momenteel vindt ook bij bedrijven een denkomslag plaats van het beschikbaar stellen van auto’s naar het beschikbaar stellen van mobiliteit. Door het wagenpark opnieuw in te richten, kunnen grote besparingen worden gerealiseerd.

Binnen de zakelijke markt is de afgelopen jaren het besef ontstaan dat voertuigen die niet of nauwelijks worden gebruikt een onverantwoorde druk leggen op budget, milieu en ruimte. Dit laat zich slecht rijmen met begrippen als maatschappelijk verantwoord ondernemen, CO2-neutraal ondernemen en kostenbewust ondernemen.

“Het gaat bij veel organisaties niet om een bedrijfsproces dat als primair wordt gevoeld. Bij bedrijven hoor je vaak: ‘we zijn liever met de klant bezig.’ Begrijpelijk, maar het wagenpark is vaak wel een grote kostenpost waar door fleetsharing grote bezuinigingen op kunnen worden gemaakt,” aldus Klaas Collet van ITmobile.

Traject bij ministerie van Defensie

De Transparant Automated Network Car (TANC) van ITmobile zorgt ervoor dat een auto niet aan een eigenaar, berijder of leasenemer is toegekend, maar in plaats daarvan tot een transparant en geautomatiseerd netwerk van voertuigen/auto’s, tot een vloot behoort. Een vloot die voor iedereen toegankelijk is die beschikt over een persoonsgebonden RFID card, Smartphone Applicatie of vergelijkbaar voor het vrijgeven van de betreffende auto. Er wordt geen auto gereserveerd maar een Rit, die vooraf is gereserveerd en beschikbaar is op de door u geboekte tijd, datum en locatie.

Dit jaar wordt TANC geïmplementeerd bij maar liefst 4800 auto’s van het ministerie van Defensie. Een omvangrijk traject, waarbij het product werd geperfectioneerd met name op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.