Logo
  • Nieuws
  • 3 september 2014
  • Jorien Leendertse

Verkiezing ‘Meest trapvriendelijke bedrijf’

Het Diabetes Fonds organiseert voor het eerst de verkiezing ‘Meest trapvriendelijke bedrijf van Nederland’. Dit doen zij in het kader van de Nationale Traploopweek, die dit jaar van 29 september tot 5 oktober plaatsvindt.

Met de verkiezing worden bedrijven uitgedaagd om op een structurele en sympathieke manier aan de gezondheid van hun werknemers te werken. Het fonds hoopt er wel op dat werkgevers en werknemers voortaan vaker de trap zullen nemen, in plaats van alleen deze week.

Werkend Nederland beweegt te weinig

Tijdens de Nationale Traploopweek nemen werknemers van deelnemende bedrijven en organisaties elke dag de trap en laten de lift voor wat het is. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van werkend Nederland te weinig beweegt. Regelmatig de trap nemen is een effectieve manier om aan de nodige lichaamsbeweging te komen.  Met voldoende beweging per dag kan je de kans op diabetes type 2 in de helft van de gevallen voorkomen.

Mooi trappenhuis stimuleert werknemers
Dit jaar daagt het fonds alle bedrijven in Nederland uit om mee te doen aan de verkiezing ‘Meest trapvriendelijke bedrijf van Nederland’. Onderzoek heeft aangetoond dat een mooi trappenhuis dat goed zichtbaar is, helpt om werknemers te stimuleren vaker de trap te nemen. Meer informatie

Event: The Great Workplace To Be

Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever bent én blijft voor talenten? En wat betekent dit voor de werkomgeving op kantoor, thuis of op een third workplace? The Great Workplace to be geeft in één dag nieuwe inzichten, resultaten en innovaties om uw human capital optimaal te laten renderen.
Meer informatie...

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.