Logo
  • Nieuws
  • 9 oktober 2014

Stadskantoor te klein, ambtenaren huiswaarts

Na aan te zijn gekomen op het nieuwe stadskantoor keerden tientallen ambtenaren weer huiswaarts. Er was niet genoeg plek voor hen. Zo meldt nieuws 030.

Meer dan 3.000 ambtenaren verhuisden maandag 6 oktober naar het nieuwe stadskantoor bij het jaarbeursplein. Er kwamen echter veel meer ambtenaren een kijkje nemen dan van te voren werd verwacht. Als iedereen komt, is er niet voor iedereen plek. Er zijn namelijk 2.500 werkplekken voor 3.200 (fulltime) ambtenaren.

Lange rijen kantine

De kantine en de werkplekken waren nauwelijks berekend op de drukte. In de kantine stonden lange rijen en de liften waren overvol. Binnen de bestaande situatie was het bijna onmogelijk om aan het werk te kunnen, en dit wekte bij veel werknemers ergernis op. Hoewel er wel begrip was dat zo’n nieuwe situatie even wennen is, vroegen nogal wat mensen zich af of het ‘nieuwe werken’ op den duur niet zal gaan leiden tot desinteresse en demotivatie bij het personeel.

Event: The Great Workplace to be

Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever bent én blijft voor talenten? En wat betekent dit voor de werkomgeving op kantoor, thuis of op een third workplace? The Great Workplace to be geeft in één dag nieuwe inzichten, resultaten en innovaties om uw human capital optimaal te laten renderen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.