Logo
  • Nieuws
  • 25 juli 2014
  • Willem Dercksen

Privégebruik zakelijke deelauto wordt fiscaal niet belast

De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) is een brancheregeling met de Belastingdienst overeengekomen over het privégebruik van poolauto’s/deelauto's. Deze auto’s kunnen nu privé worden gebruikt en ook de mogelijkheid van dubbele bijtelling voor een tijdelijk vervangende leaseauto is van tafel.

Beeld Privégebruik zakelijke deelauto wordt fiscaal niet belast

In de brancheregeling bevestigt de Belastingdienst dat een zakelijke poolauto privé kan worden gebruikt door een werknemer, zolang de werkgever zich maar als verhuurder gedraagt. Dat doet hij door een marktconform tarief te berekenen en een sluitende kilometerregistratie te laten bijhouden. De tarieftabel in de regeling en de regeling zelf worden jaarlijks door de Belastingdienst en de VNA geactualiseerd.

Verouderde wetgeving

"Onze leden lopen al jaren aan tegen verouderde wetgeving die flexibele mobiliteit en doorontwikkelingen van mobiliteitsconcepten tegenhoudt", aldus Renate Hemerik, directeur van de VNA. Ze noemt de regeling een hele belangrijke doorbraak voor de doorontwikkeling van mobiliteitsconcepten waar autoleasemaatschappijen als geen ander mee bezig zijn.

Creëer de optimale werkomgeving

Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever bent én blijft voor talenten? En wat betekent dit voor de werkomgeving op kantoor, thuis of op een third workplace? Het Marktevent 'The Great Workplace to be' geeft in één dag nieuwe inzichten, resultaten en innovaties om uw human capital optimaal te laten renderen. Meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.