Logo
  • Nieuws
  • 24 juni 2014

Pensioen met volledige keuzevrijheid voor werknemers, kan dat?

Veel werknemers hebben tegenwoordig behoefte aan keuzevrijheid en grip op hun pensioen. Tegelijkertijd willen veel werkgevers naast een voorspelbare pensioenpremie ook een pensioenregeling voor hun medewerkers die past bij hun arbeidsvoorwaardenbeleid. Hoe zijn deze wensen te combineren?

Beeld Pensioen met volledige keuzevrijheid voor werknemers, kan dat?

Delta Lloyd biedt nu een pensioenregeling op basis van beschikbare premie met volledige keuzevrijheid voor de werknemer voor een beleggings- en/of gegarandeerd pensioen. Door onder meer digitale ondersteuning met het portaal Pensioen Services Online en de pensioenplanner krijgen werknemers vooraf inzicht in de financiële gevolgen van hun keuzes. Ook zijn er uitlegvideo’s beschikbaar over gegarandeerd pensioen, beleggen en risico’s. Daarnaast sluit het vernieuwde Persoonlijk Pensioen Plan aan bij de wens van de werkgevers voor een voorspelbare pensioenpremie.

“De wereld is constant in beweging, maar de pensioenmogelijkheden veranderen nauwelijks,” aldus Diederik Schouten, directeur Delta Lloyd Leven. “Onze pensioenoplossing speelt zowel in op de behoefte van werkgevers als werknemers. Werknemers kunnen hun pensioenpremie en/of de beleggingswaarde helemaal of gedeeltelijk inzetten voor een gegarandeerd pensioen. Werkgevers worden niet geconfronteerd met onverwachte lasten, ook niet bij waardeoverdracht. Werknemers en werkgevers krijgen hierdoor een pensioenregeling die nog beter aansluit bij hun wensen en past in de huidige tijd.”

Volledig digitaal

In het online portaal Pensioen Services Online kan de werkgever eenvoudig online zaken regelen en inzien. De werknemer heeft met de pensioenplanner inzicht in zijn eigen pensioensituatie en kan berekeningen maken. Daarnaast is er een koppeling gemaakt met employee benefits-portals.

Meer informatie is te vinden op www.deltalloyd.nl/ppp-adviseur en www.deltalloyd.nl/pppwerkgever

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.