Logo
  • Nieuws
  • 14 juli 2014
  • Lianne Bouman

Handreiking om pensioenverschil van medewerkers te verkleinen

Werkgevers kunnen gebruik maken van een door het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen van de Belastingdienst geactualiseerde handreiking, die de inhaal en inkoop van pensioen behandelt op basis van de in de Wet loonbelasting genoemde stelsels: eindloon-, middenloon en beschikbare-premiestelsel.

Beeld Handreiking om pensioenverschil van medewerkers te verkleinen

In deze handreiking is sprake van inhaal van pensioen als de bij de huidige werkgever opgebouwde pensioenaanspraken van uw werknemer onder het fiscale maximum liggen en uw werknemer dit verschil wenst te verkleinen of op te heffen.

U kunt dan de bestaande pensioenregeling uitbreiden met een aanvullende module die aanvulling van de pensioenaanspraken tot het fiscale maximum mogelijk maakt. Inhaal ziet toe op de diensttijd die bij u is doorgebracht inclusief de eventuele fictieve diensttijd die u hebt toegekend op basis van wegens waardeoverdracht ontvangen pensioenkapitaal.

Inkoop pensioen

Ook bij inkoop van pensioen wil de werknemer een pensioenverschil verkleinen of opheffen. Het verschil is in dit geval ontstaan doordat het totaal van de bij vorige werkgevers opgebouwde pensioenaanspraken lager is dan hetgeen over de feitelijke diensttijd bij vorige werkgevers zou zijn opgebouwd als de pensioenregeling van u, de huidige werkgever, ook voor die diensttijd had gegolden. U kunt dan de bestaande pensioenregeling uitbreiden met een inkoopmogelijkheid.

Download hier de handreiking

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.