Logo
  • Nieuws
  • 23 juli 2014
  • Willem Dercksen

Afkoopsom leaseauto vaak buiten proporties

Afkoopbedragen van leasecontracten zijn vaak buiten proporties. Dit bericht de Vereniging Auto Van De Zaak (VADZ). De vereniging adviseert haar leden om niet zonder meer akkoord te gaan met afkoopregelingen.

Beeld Afkoopsom leaseauto vaak buiten proporties

De VADZ geeft aan dat leasemaatschappijen vaak al hun gederfde winsten doorberekenen en uitgaan van een extreem lage handelsprijs van de ingeleverde auto. De werkgever schuift de schade vervolgens in veel gevallen een-op-een door naar de werknemer en vecht de hoogte van het afkoopbedrag niet aan. Dit resulteert in afkoopbedragen van duizenden euro's of overnameprijzen die de nieuwwaarde van de auto soms zelfs overstijgen.

Second opinion

Begin dit jaar voerde de VAVDZ samen met een berijder een rechtszaak die nu in hoger beroep dient. Tevens bemiddelde de VAVDZ dit jaar al in tientallen zaken. Daarbij riep de vereniging regelmatig de hulp in van LeaseConsult, een gespecialiseerde bedrijf uit Vught dat second opinions geeft over de hoogte van dit soort afkoopbedragen. De VAVDZ heeft deze dienst inmiddels beschikbaar gesteld voor al haar leden.

Masterclass Werkkostenregeling

Uitstellen kan niet meer. De definitieve ingangsdatum voor de werkkostenregeling is 1 januari 2015. Het doorvoeren van de werkkostenregeling zal een financiële impact hebben op uw organisatie. Zorg dat u helemaal up-to-date bent en in staat bent om de financiële impact in kaart te brengen. Meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.