Logo
  • Nieuws
  • 11 december 2014

Verlof en salarisstrook liefst digitaal in te zien

Werknemers vinden de vakantiedagen (49 procent) en salarisstrookjes (40 procent) de belangrijkste HR- en salarisgerelateerde informatie om digitaal te kunnen inzien. Ze hechten minder waarde aan het inzien van informatie over declaraties, onkostenvergoedingen, arbeidsvoorwaarden en ziekte & verzuim. Dit blijkt uit onderzoek van SD Worx.

De meeste werknemers in Nederland (88 procent) ontvangen hun loonstrook digitaal en hebben niet de behoefte om hem uit te printen. Hetzelfde geldt voor de jaaropgave. Respondenten ontvangen deze het liefst digitaal, maar 49 procent wil wel de mogelijkheid hebben om het document uit te printen. Het grootste voordeel aan een digitale loonstrook vinden ondervraagden de mogelijkheid om het op elk moment in te kunnen zien (33 procent). Ook het feit dat digitale strookjes minder gemakkelijk kwijtraken wordt als een groot pluspunt genoemd (30 procent).

Gesprekken en Dossiervorming

Waar mensen samen werken, komt het onherroepelijk voor dat er fouten worden gemaakt. Veel fouten hebben gelukkig weinig directe consequenties. Hoe anders is dat bij een werknemer die niet goed genoeg functioneert! Zodra de intermenselijke verhoudingen op de werkvloer zijn verslechterd en de zaak op scherp komt te staan, worden de juridische en economische aspecten ineens uiterst belangrijk. Meer informatie...

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.