Logo
  • Nieuws
  • 17 juli 2014
  • Willem Dercksen

Meeste Nederlanders bereikbaar voor werk tijdens vakantie

De tijd van onbekommerd op vakantie gaan en even ontsnappen aan het hectische leven is geschiedenis. Onderzoek van vacaturewebsite Jobbird.com leert dat de meeste Nederlanders tijdens de vakantie bereikbaar blijven voor hun werkgever.

Beeld Meeste Nederlanders bereikbaar voor werk tijdens vakantie

Wi-Fi een must

Voor steeds meer Nederlanders is de aanwezigheid van Wi-Fi een voorwaarde voor het kiezen van een vakantiebestemming. Naast het gebruik van het internet voor social media, wordt het ook gebruikt om bereikbaar te zijn voor de werkgever. Opvallend is dat 15 procent van de werknemers altijd bereikbaar blijft voor de werkgever. Deze groep vindt dat het werk altijd doorgaat. Daarnaast checkt ruim 28 procent regelmatig de e-mailbox en is 15 procent bereikbaar voor spoedgevallen.

Jan-Peter Cruiming, oprichter en eigenaar van Jobbird.com: “Deze gedachtegang past helemaal in het huidige digitale tijdperk. Business gaat altijd door, ook als je op vakantie bent. Op vaste tijdstippen de mail checken zorgt ervoor dat je de rest van je vakantie lekker kunt genieten”. 

Schriftelijke cursus: e-HRM

E-HRM is het optimaal gebruikmaken van nieuwe technologieën voor het (verder) professionaliseren van de HR-functie. De invoering van e-HRM levert belangrijke verbeteringen en besparingen en aanzienlijke tijdwinst op. Bent u verantwoordelijk voor het stimuleren en faciliteren van e-HRM in uw organisatie? Dan is dit deze schriftelijke cursus voor u! Meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.