Logo
  • Nieuws
  • 29 oktober 2013
  • Michelle Hollenberg

Meeste MKB’ers geen softwareregulering voor flexibel personeel

36 Procent van het MKB maakt gebruik van een flexibele schil. Bijna de helft van deze organisaties (48 procent) heeft echter nog geen regels opgesteld voor het gebruik van software door flexibel inzetbaar personeel. Hierdoor kan de veiligheid van bedrijfsgevoelige informatie niet worden gegarandeerd zo blijkt uit onderzoek van Woozl.

Uit het onderzoek – onder 400 MKB-ondernemers en zzp’ers- blijkt dat 26 procent van de MKB’ers die nog geen regels hebben opgesteld, dit wel op de planning hebben staan voor volgend jaar.

Softwaregebruik

Een ruime meerderheid (62 procent) geeft aan wel op de hoogste te zijn welke software zzp’ers en freelancers gebruiken. Daarnaast weet 55 procent van de MKB’ers ook of dit een gratis of een betaalde variant is.

Joost Bolkenstein, Business Unit Manager bij Woozl: ‘‘Veel organisaties huren veelvuldig freelancers en zzp’ers in. Zij maken echter vaak gebruik van hun eigen software en apparatuur om werkzaamheden uit te voeren. Wat daarbij niet uit het oog verloren mag worden, is dat dit risico’s met zich mee kan brengen. Ondernemers verliezen hierdoor bijvoorbeeld het zicht op waar hun bedrijfsgevoelige informatie wordt opgeslagen. Regels ten aanzien van het gebruik van software zijn in mijn optiek dan ook een belangrijke randvoorwaarde om de flexibele schil goed op de rit te krijgen en de bedrijfsrisico’s in te perken.’’

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.